www.technologieenindustrie.com
EMITECH

Emitech Group, geautoriseerd partner voor Sigfox Ready certificering

Als gekwalificeerde Sigfox-partner is Emitech Group het enige Franse laboratorium dat geautoriseerd is om Sigfox Ready™ certificering uit te voeren.

Emitech Group, geautoriseerd partner voor Sigfox Ready certificering
Sigfox, opgericht in 2009 in Labège, een kleine stad in de buurt van Toulouse, is volgens eigen zeggen wereldleider op het gebied van connectiviteitsservices voor het IoT (Internet of Things). Op basis van het LPWA (Low Power Wide Area) netwerk, wordt de Sigfox oplossing momenteel in 36 landen gebruikt. Met een landelijke dekking in 17 van deze landen, komt dit neer op een bereik van 660 miljoen mensen in een geografisch gebied van 2,6 miljoen km2.

Miljarden apparaten met elkaar laten communiceren is niet alleen een kwestie van regionale inzet van basisstations, ook moeten de embedded delen van de communicerende objecten correct worden geïmplementeerd. Daarom stelt het bedrijf als voorwaarde dat alle apparaten die op zijn netwerk communiceren Sigfox gecertificeerd zijn. Dit garandeert dat de Sigfox connectiviteit die is geïntegreerd in apparatuur van partners voldoende presteert en dat het netwerk een hoge Quality of Service kan handhaven, aangezien elk apparaat voldoet aan de Sigfox radiospecificaties (uitgevoerd en uitgestraald).

Het Sigfox certificeringsprogramma stelt partners in staat om Sigfox connectiviteit in hun producten te integreren door een bibliotheek aan te bieden met een implementatie van het protocol. Zo kunnen tevens de globaal uitgestraalde prestatieparameters en Quality of Service geëvalueerd worden.

Als gekwalificeerde Sigfox partner is Emitech Group het enige Franse laboratorium dat geautoriseerd is om Sigfox Ready™ certificering uit te voeren. Dit komt vooral neer op het verrichten van metingen die de stralingsprestatieparameters van het eindproduct evalueren. De testresultaten worden gebruikt om elk uplink apparaat te classificeren en de efficiency aan te geven van het door de apparatuur uitgestraalde vermogen.

Vermeldenswaard is verder dat Emitech aanbiedt om tevens alle vereiste procedures voor CE-markering uit te voeren, een vereiste voor de verkoop van elk product in Europa. Bij de aangeboden services kan ook rekening worden gehouden met andere procedures die vereist zijn voor productlanceringen in niet-Europese landen, of het aanpassen van tests voor een specifiek type kwalificatie.

Sinds kort hoeven aanvragen voor Sigfox Ready certificering niet langer eerst via Sigfox te gaan, maar kunnen ze rechtstreeks worden gericht aan Emitech (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of www.emitech.fr/sigfox).

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers