www.technologieenindustrie.com
GRAVOGRAPH

BRAILLE AUTOMAAT

Gravograph, specialist in graveertechnologie, biedt nu een nieuwe brailleoptie welke beschikbaar is voor de meeste Gravograph-machines. De set is gebaseerd op een ergonomische interface die de transcriptiecodes van meer dan 80 landen integreert middels een gepatenteerd systeem. Dit systeem fixeert kogeltjes in kleine gaatjes om zo een verhoogd oppervlak te creëren. Reeds in gebruik zijnde machines kunnen gemakkelijk worden geüpgrade. In de afgelopen maanden zijn er wereldwijd al honderden braille-automaten verkocht.

BRAILLE AUTOMAAT
In de afgelopen drie jaar is er in Europa een aantal invaliditeitswetten aangenomen. Deze wetten vereisen dat openbare plekken (stations, ziekenhuizen, hotels, universiteiten, gemeenten, enz.) over communicatiemiddelen voor de blinden beschikken. Aanwezige (verkeers)borden moeten daarom ook van brailleschrift worden voorzien.
Bijna alle nieuwe gebouwen vallen onder deze nieuwe wetgeving. Bestaande gebouwen moeten, afhankelijk van het land, vóór 2015 worden aangepast. Gravograph heeft, vanuit haar ervaringen met besturingssoftware en hoogprecisie positioneringsystemen, een brailleset ontwikkeld voor gereedschapmachines. De set kan aan de diverse machinemodellen worden aangepast.

De momenteel op de markt verkrijgbare producten bieden slechts een TrueType letterconversie. Gravograph heeft echter de Gravostyle 5 braille-interface ontwikkeld. Deze laatste ontwikkeling biedt de mogelijkheid om alle bestaande braillesymbolen om te zetten, en dus het gehele bericht, maar begrijpt ook leestekens zoals haakjes en hulpsymbolen die door blinden worden gebruikt (bijvoorbeeld Romeinse cijfers). De software is zeer ergonomisch, intuïtief en het integreert de omzetcodes van 80 landen. De parameters van de braillekarakters (afstand, hoogte, grootte, etc.) kunnen per land verschillen. Een andere versie van Gravostyle 5 Braille die tevens Aziatische en Arabische karakters integreert wordt momenteel ontwikkeld.

De mensen van Gravograph hebben naast graveertechnologie een gepatenteerd systeem ontwikkeld, waarbij er gaatjes in een ondergrond worden geboord. De kogeltjes worden er vervolgens ingedrukt. Het system zal, ongeacht van het gebruikte materiaaltype – metaal of acryl – de kogeltjes onder druk in de holte persen. Hiervoor wordt er een kogelmagazijn met verdeler aan de kop van de machine bevestigd. Tevens zijn diverse specifieke GRAVOTAC-producten beschikbaar voor het creëren van 3D-letters en logos, welke met name voor blinden geschikt zijn.

Een eenvoudige set is voldoende voor moderne machines. Een GRAVOGRAPH-technicus komt één tot twee uur langs op locatie en installeert de software. De technicus ijkt het positioneringsysteem en bevestigt de kogelhouder.

Verdere informatie:
Gravograph
Jesus CERVANTES
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

GRAVOGRAPH
TagMe

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers