www.technologieenindustrie.com
NSK

NSK lanceert app voor kostenbesparing voor tablet, smartphone en pc

NSK heeft een nieuwe berekeningsmodule voorgesteld waarmee gebruikers snel de mogelijke besparing op de ’total cost of ownership’ kunnen berekenen mochten ze gebruik maken van NSK-lagers in een applicatie.

NSK lanceert app voor kostenbesparing voor tablet, smartphone en pc

De app kan gedownload worden op alle Apple, Android of Windows smartphones en tablets of direct op uw pc of laptop.

Nadat de app is gedownload kunt u de kosten van aankoop, installatie, onderhoud, vervanging, downtime en meer vergelijken tussen uw bestaande lageroplossing en een NSK lager.

Productiemanagers staan onder steeds grotere druk om kosten zoveel als mogelijk te verminderen om zo de winstmarges op te drijven. Het wordt dan ook steeds belangrijker om snel de totale kosten gedurende de levensloop (TCO) te berekenen van componenten, rekening houdend met hun specificaties. Dit kan echter vaak een uitdaging zijn, omdat er veel variabelen zijn die meespelen in de levenscyclus van een component.

Het specificeren van de meest kostenefficiënte lageroplossing is bijvoorbeeld geen exacte wetenschap. Een directe vergelijking van de aankoopprijzen van het component is de makkelijkste weg, maar vaak is het zo dat de goedkoopste oplossing ook het moeilijkst te installeren is, het meeste extra onderhoud vergt en vaak voortijdig tot downtime en bijkomende vervangingskosten leidt. Door de relatief lage aankoopprijzen van lagers zou men kunnen denken dat het de moeite niet loont om te vergelijken, maar dat zou wel eens een dure fout kunnen zijn.

Tim Cains, European Key Accountmanager bij NSK, licht toe: »"Lagers spelen een belangrijke rol in elke applicatie en een storing zal bijna altijd resulteren in downtime. Maar het kan ook erger, want ook duurdere componenten kunnen zo beschadigd raken. Door het kiezen voor lagers die zo lang mogelijk betrouwbaar werken, worden onderhouds- en reparatiewerkzaamheden tot een minimum herleid en is ongeplande downtime achter de rug.  We hebben veel voorbeelden van succesverhalen, waarin we klanten duizenden pond per jaar hebben doen besparen, enkel door het aanbevelen en installeren van geschikte lagers."

De Cost Savings Calculator App maakt deel uit van het overkoepelende NSK programma dat ontwikkeld werd om de efficiëntie van de productie te optimaliseren en ingenieurs belangrijke vaardigheden bij te brengen. Dit staat bekend als NSK's Value Added Programma, AIP. Dit is een manier om de technische expertise van NSK te koppelen aan de kennis van de klanten. Zo heeft deze laatste de sleutel in handen om problemen op te lossen, de prestaties te verbeteren, de betrouwbaarheid te verhogen en uiteindelijk de winst te maximaliseren.

De nieuwe app kan gedownload worden via de Apple App Store, Google Play of direct vanop de website van NSK Europe. Door simpelweg enkele  gegevens in de opgegeven velden in te voeren, kan de gebruiker snel de vergelijking maken tussen de kosten van hun bestaande lageroplossing met die van een NSK-oplossing. Dit kan dan op de app opgeslagen worden of per e-mail verzonden worden. Alle verkoopmedewerkers van NSK zijn opgeleid om de app te gebruiken en kunnen helpen bij het genereren van deze kostenbesparende berekening.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers