www.technologieenindustrie.com
PORTESCAP

Nieuwe hoog koppel 16DCT Athlonix™ minimotor van Portescap Hoog koppel in een compact pakket

Portescap breidt zijn hoge koppel reeks DCT Athlonix motoren uit met de nieuwe 16DCT motor. De 16DCT motor kan een continu koppel leveren tot 5,24 mNm bij een lengte van slechts 26 mm.

Nieuwe hoog koppel 16DCT Athlonix™ minimotor van Portescap  Hoog koppel in een compact pakket
De 16DCT maakt gebruik van krachtige neodymium magneten en van Portescap’s bewezen energiezuinige kernloze ontwerp. De geoptimaliseerde zelfdragende spoel garandeert hoge prestaties en wordt geleverd in een compact pakket, waardoor de totale cost of ownership wordt verlaagd. In vergelijking met soortgelijke verkrijgbare motoren, heeft de 16DCT de laagste motorregeling (R/K2), wat betekent dat de snelheidsafname lager is bij toenemende belasting. Dit resulteert in de krachtigste beschikbare motor voor uiteenlopende veeleisende toepassingen. Dit, gecombineerd met een efficiency tot 85%, maakt de 16DCT motor tot een ideale oplossing voor batterijgevoede gereedschappen.

De 16DCT is leverbaar met edelmetaal en grafiet commutatiesystemen en is ideaal voor toepassingen als medische en industriële pompen, medicijndistributiesystemen, robotsystemen (bionische vingers), kleine industriële gereedschappen, tatoeagemachines, mesotherapie pistolen, tandheelkundige instrumenten, horloge opwindmachines en industriële grijpers. Andere toepassingen, zoals beveiliging en toegangscontrole en humanoïde robots kunnen ook profiteren van de voordelen van de 16DCT Athlonix motor. Optioneel kan een speciaal lagersamenstel worden geleverd voor toepassingen met cyclische radiale en axiale belasting eisen. De 16DCT is ook verkrijgbaar met een REE-spoel (Restriction of Electro Erosion), die de levensduur van de motor verlengt en zorgt voor intrinsieke veiligheid, vooral bij hoge snelheden.

Standaardisatie van componenten en modulair ontwerp zorgen ervoor dat maatwerk mogelijk is voor verschillende toepassingen. Athlonix motoren zijn compatibel met encoders en reductoren met verschillende afmetingen en verhoudingen en zijn ook verkrijgbaar op onze online motor configurator Motion Compass™. Ze worden geproduceerd in een ISO gecertificeerde fabriek en zijn RoHS conform.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers