www.technologieenindustrie.com
FLIR Systems Trading Belgium BVBA

INFRARED GUIDED MEASUREMENT (IGM™)

De professional van nu is voor elektrische en mechanische reparaties, industrieel onderhoud, HVAC-reparaties en elektronische tests afhankelijk van test- en meetapparatuur. Met de nieuwe Infrared Guided Measurement (IGM)-technologie van FLIR Systems verlopen deze werkzaamheden veiliger en een stuk efficiënter.

INFRARED GUIDED MEASUREMENT (IGM™)
Hoewel de onderhoudsprofessional tegenwoordig niet meer zonder de diverse test- en meetapparatuur kan, is het gebruik van een tool die een probleem snel lokaliseert nog niet zo eenvoudig. Vocht- en elektriciteit - sproblemen zijn niet altijd duidelijk te zien met het blote oog. Daarom vereist het vinden van de exacte locatie van een probleem met vocht of elektriciteit behoorlijk wat giswerk. Een andere uitdaging bij elektriciteitsproblemen is dat het gevaarlijk kan zijn deze te benaderen. Als antwoord op deze problemen heeft FLIR Systems de Infrared Guided Measurement (IGM)-technologie ontwikkeld. Dankzij FLIR IGM™ kunnen onderhoudsprofessionals de exacte locatie van een probleem achterhalen dat voor het blote oog niet zichtbaar is. IGM is ontwikkeld om tijd te besparen en mensen op een veilige afstand te houden van mogelijk gevaarlijke situaties.


WAT IS IGM?


IGM is een uitbreiding van de warmtebeeldtechnologie in de beproefde en test- en meetapparatuur van FLIR Systems. Met IGM werken onderhouds professionals slimmer en efficiënter dankzij de visuele informatie over temperatuur problemen die met het blote oog niet zichtbaar zijn. Door IGM kunnen zij zich richten op probleemoplossing en zien welke locaties nader getest of onderzocht moeten worden. IGM tilt de favoriete testtools van de branche naar een compleet nieuw niveau. IGM bespaart professionals kostbare tijd, stelt hen in staat klanten te laten zien waar de problemen zich bevinden en bewijst dat deze na reparaties zijn opgelost. IGM maakt gebruik van FLIR Lepton®, een revolutionaire Longwave Infrared (LWIR)-sensor met een resolutie van 80 × 60 actieve pixels. Het FLIR-assortiment van test- en meetapparatuur met IGM omvat vochtmeters, stroomtangen en spotmeters.

IGM-VOCHTMETERS

Vochtmeters kunnen vochtmetingen onder materiaaloppervlakken vastleggen, op een niet-intrusieve manier of met een externe pinsonde. Deze meters helpen u bij het ontdekken van verborgen vocht in muren, vloeren of plafonds. FLIR IGM-vochtmeters kunnen de benodigde tijd voor het onderzoeken van een locatie op vocht aanzienlijk reduceren. Met behulp van warmtebeelden en een laserpointer om doelgericht te werk te gaan, kunnen gebruikers vocht opsporen. Vervolgens kunnen ze de vochtniveaus bevestigen en kwantificeren met een pin(loze) meting. Vocht wordt koud weergegeven op een warmtebeeld en dat temperatuurverschil is met het blote oog niet zichtbaar.IGM-ochtmeters maken gebruik van een praktisch warmtebeeldkleurenpalet genaamd ICE, waarbij cold spots worden weergegeven in een blauwe kleur met een zwarte rand.

IGM-SPOTMETERS

IGM-spotmeters van FLIR slaan een brug tussen de huidige generatie IR-thermometers zonder beeldregistratie en de toonaangevende warmtebeeldcamera's van FLIR. Een IR-thermometer levert een contactloze temperatuurwaarde, terwijl een warmtebeeldcamera de relatieve thermische eigenschappen van een voorwerp of doelgebied in verhouding tot zijn omgeving laat zien. IGM-spotmeters vervullen beide taken. Door gebruik te maken van de revolutionaire prijs, afmeting en het lage energieverbruik van de FLIR Lepton warmtebeeldcamera, transformeren IGM-spotmeters een van de meest gebruikte meetinstrumenten in een detectietool waarmee onderhoudstechnici, aannemers, elektriciens, HVAC-installateurs en huiseigenaren op een snellere en veiligere manier problemen met verwarming en elektriciteit kunnen oplossen.

REALISEER MEER OMZET

Dankzij test- en meetapparatuur met IGM van FLIR boeken professionals uit de bouw en industrie betere resultaten, realiseren zij meer omzet en hebben zij een professionelere uitstraling. Vochtmeters, stroomtangen en spotmeters met IGM zorgen ervoor dat gebruikers problemen sneller, veiliger en nauwkeuriger vinden.Via warmtebeelden kunnen zij hun bevindingen bovendien op een veel duidelijkere manier laten zien. Deze investering betaalt zich direct terug.

IGM-STROOMTANGEN

Als u wordt geconfronteerd met een wirwar aan stroomkabels of complexe elektrische systemen moet onderzoeken op risico's, kan een FLIR-stroomtang met IGM u helpen elektrische oververhitting sneller en veiliger op te sporen zonder direct in contact te komen met het testobject. Zo kunt u de hot spot lokaliseren met de ingebouwde warmtebeeldcamera, waarna u de stroomtang kunt gebruiken om de meetwaarden te checken. Het warmtebeeld controleert de resultaten met geavanceerde contactmetingen en helpt u bij het oplossen van uiterst complexe elektrische problemen. Daarnaast is IGM van cruciaal belang bij het controleren van reparaties om te waarborgen dat problemen zijn opgelost.

FLIR MR160 EN MR176 VOCHTMETERS

De FLIR MR160 en MR176 vochtmeters met warmtebeeldcamera lokaliseren potentiële vochtproblemen visueel aan de hand vanwarmtebeelden. De MR160 is dé troubleshooter voor de professional. De tool spoort cold spots op met de geïntegreerde warmtebeeldcamera met een beeldresolutie van 80x60 om vochtplekken te lokaliseren. De MR176 biedt een hoogwaardige oplossing voor professionals die extra flexibiliteit en meer details nodig hebben van hun meetwaarden, waaronder beeldmodi in vier kleuren, instelbare meetwaarden en een zelf te verwisselen temperatuur/
relatieve vochtigheidssensor.
INFRARED GUIDED MEASUREMENT (IGM™)

INFRARED GUIDED MEASUREMENT (IGM™)

FLIR CM174 STROOMTANG

De CM174 is de eerste alles-in-één elektrische stroomtang met ingebouwde warmtebeeldcamera die temperatuurafwijkingen visueel in kaart brengt voordat deze tot grote problemen leiden. De CM174 is voorzien van een smalle klem en geïntegreerde werkverlichting biedt uitkomst bij lastig toegankelijke en slecht verlichte locaties. Door de geavanceerde elektrische opties beschikt u over alle meetwaarden om problemen snel op te lossen, waaronder echte RMS, LoZ, VFD-modus, inschakelstroom en slimme diode
met uitschakelfunctie.
INFRARED GUIDED MEASUREMENT (IGM™)


TG165 EN TG167 SPOTWARMTEBEELD-CAMERA'S


De TG165 komt van pas bij zowel gebouwinspecties als algemene elektrische inspecties. Dankzij de brede kijkhoek van 50 graden is het mogelijk de gehele muur van een ruimte in één beeld vast te leggen. De TG167 is met name ontwikkeld voor elektrische inspecties binnen en lokaliseert op veilige afstand eenvoudig onzichtbare hot spots en cold spots in elektriciteitskasten of schakelkasten. De kijkhoek van 25 graden biedt vanaf een grotere afstand scherpe beelddetails, waaronder kleine connectors en bedrading. problemen met verwarming en elektriciteit kunnen oplossen.
 
 
INFRARED GUIDED MEASUREMENT (IGM™)

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers