www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Incrementele rotary encoder met New Bluebeam technologie Blauwe Emitter LEDs zorgen voor een hogere efficiëntie bij het opwekken van signalen

De nieuwe Bluebeam technologie voor incrementele rotary encoders is gebaseerd op een nieuwe optische techniek waarbij de efficiëntie bij het genereren van signalen verbetert. Speciaal ontwikkelde blauwe LED's, gecombineerd met moderne en fijn afgestelde sensorchips, zorgen voor een betere energetische penetratiekracht van het blauwe licht van de chip. Dit resulteert in een hogere resolutie, een aanzienlijk verbeterde signaalamplitude en signaalkwaliteit. Met de nieuwe ENI58IL rotary encoder zorgt Pepperl+Fuchs voor een perfecte standaardoplossing, die ook werkt voor de hoogste toerentallen waar de eisen aan dynamiek strenger worden. Deze prestaties waren tot nu toe enkel mogelijk in het “high performance” segment.

Incrementele rotary encoder met New Bluebeam technologie  Blauwe Emitter LEDs zorgen voor een hogere efficiëntie bij het opwekken van signalen

De nieuwe ENI58IL met Bluebeam technologie

De nieuwe Bluebeam technologie voor incrementele encoders gebaseerd op de nieuwe optische techniek is een spectaculaire innovatie. Bluebeam LED´s zijn speciaal ontwikkelde blauwe LED's, die Pepperl+Fuchs voor het eerst toepast in de nieuwe ENI58IL incrementele rotary encoders. Hierdoor kunnen ze prestaties leveren die tot nog toe enkel mogelijk waren in het high-performance segment voor speciale applicaties. Het blauwe licht van de nieuwe LED´s vertoont een verminderde diffractie ten opzichte van infrarood licht met een langere golflengte en met dezelfde bandbreedte en kan daarom scherpere beelden garanderen. Gecombineerd met moderne sensoren, die een fijnere en dunnere structuur hebben is de penetratiediepte van het blauwe licht in de chip korter en dus meer energierijk. Dit verhoogt de doelmatigheid van de lichtbron aanzienlijk, zodat de sensor aanzienlijk scherper contouren kan waarnemen. Het resultaat is een hogere resolutie, een sterk verbeterde signaalamplitude en aanzienlijk verbeterde signaalflanken. Dit betekent bijvoorbeeld dat de toleranties tussen de fase A naar B worden verbeterd tot ruim onder de 10%. Dit is een verbetering van tweemaal de signaalkwaliteit in vergelijking met de gebruikelijke waarden op de markt die met infraroodtechnologie werken. De meer betrouwbare scansnelheid resulteert ook in een aanzienlijk hogere resolutie. Zo garandeert de nieuwe Bluebeam technologie in de ENI58IL encoders een absolute nauwkeurigheid, zelfs bij de hoogste snelheden tot 12.000 rpm. De maximale uitgangsfrequentie van de ENI58IL is een opmerkelijke 400 kHz, wat tot 50% hoger is dan de standaard encodervarianten.

De zeer nauwkeurige Bluebeam technologie biedt de hoogste signaalkwaliteit van de incrementele encoders die nu op de markt zijn. Dit draagt bij om de toleranties te verminderen en de efficiëntie te verbeteren van allerlei applicaties.


  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
PEPPERL+FUCHS: Betrouwbare inclinatiemeting
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
100% veilige X-As Positionering

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers