www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Ethernet multiprotocol IO Modules en M12 aansluitingen: nu ook met geïntegreerde acht kanaals IO-Link Master

De standaard voor I4.0 Solutions: De nieuwe Ethernet IO modules van Pepperl+Fuchs ondersteunen alle gangbare Ethernetprotocollen zoals Profinet, Ethernet / IP en EtherCAT in één enkele component. De geïntegreerde IO-Link masterfunctie maakt uitgebreide diagnose en parametrering mogelijk. De L-gecodeerde M12 voedingsplug levert een stroom van 16 A en reduceert daardoor de installatiekosten. Modules met een geïntegreerde logische functie kunnen autonome toepassingen verwerken, complete bedieningspanelen vervangen of alleen statusberichten versturen. Hierdoor vormen deze veldbusmodules de basis voor Industrie 4.0 oplossingen. De ethernet IO-modules IO-Link sensor / actuator connector, met multiprotocolfunctie levert 16 A via de M12 aansluiting

Ethernet multiprotocol IO Modules en M12 aansluitingen: nu ook met geïntegreerde acht kanaals IO-Link Master

De multiprotocol functie maakt standaardisering mogelijk daar waar voorheen verschillende modules nodig waren. Een draaischakelaar schakelt tussen de Profinet, Ethernet / IP en EtherCAT protocollen. De geïntegreerde webserver vergemakkelijkt downloads en parametrering en beschikt ook over een diagnosefunctie.

IO-Link-compatibele sensoren en actuatoren worden aangesloten, geconfigureerd en geparametreerd via de geïntegreerde 8-kanaals IO-Link-master. Belangrijkste voordelen van deze oplossing zijn onder andere een transparante diagnose en het gemak waarmee apparaten vervangen kunnen worden dankzij de redundante data-opslag.

Het voedingsconcept met een L-gecodeerde M12 connector die een voeding tot 16 A levert, maakt de noodzaak voor parallelle bedrading overbodig. De robuuste gegoten metalen behuizing heeft een IP65 / -67/ -69 beschermingsgraad en is zeer compact: slechts 200 mm lang en 18 mm hoog.

Om de modules meerdere functies uit te kunnen laten voeren, het centrale bedieningspaneel te ontlasten of volledig te vervangen is eenvoudig programmeerwerk nodig. Communicatiekosten en reactietijden verkorten terwijl centraal de informatie behouden blijft. De inzet van deze vorm van logica kan beperkt worden tot enkele IO's, terwijl de andere onder het centrale bedieningspaneel blijven werken. Dit zorgt voor een wisselwerking tussen het bedieningspaneel en de processoftware.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers