www.technologieenindustrie.com
LEROY-SOMER

Powerdrive MD2: een gebruiksklare frequentieregelaar voor hoogvermogen procestoepassingen met Express Availability

Leroy-Somer heeft het Express Availability programma ontwikkeld om klanten binnen een zeer korte levertijd een betrouwbare, hoogwaardige en optimale Motors & Drives oplossing te kunnen bieden.

Powerdrive MD2: een gebruiksklare frequentieregelaar voor hoogvermogen procestoepassingen met Express Availability
Als onderdeel van dit programma is Powerdrive MD2 de enige compacte, complete frequentieregelaar voor hoogvermogen procesapplicaties, die, tot vermogens van 500 kW, binnen maximaal 5 werkdagen geleverd kan worden, zonder in te leveren op kwaliteit.

De korte levertijd is ongetwijfeld een belangrijk voordeel, niet alleen omdat het tegemoet komt aan de verwachtingen van klanten, maar ook om snel in te kunnen spelen op een noodsituatie. Powerdrive MD2 Express Availability is het antwoord voor klanten die hun voorraad en stilstandtijden moeten verminderen.

Het Powerdrive MD2 programma is ontworpen als een compleet systeem, inclusief alle benodigde apparatuur voor het volledig beveiligen, controleren, interfacen en gebruiken van de toepassing. Een gebruiksklare oplossing dus! Dankzij het robuuste ontwerp biedt Powerdrive MD2 een grote mate van inzetbaarheid en weinig stilstand. Powerdrive MD2 is leverbaar met zowel IP21 als IP54 bescherming, tot 250 kW bij wandmontage en tot 500 kW vrijstaand.

IP 54 biedt, onafhankelijk van de omgeving (schoon of ruw), montagemogelijkheden in de buurt van de motor, hetgeen aanzienlijke voordelen oplevert zoals minder meters afgeschermde kabels (forse kostenbesparingen), minder EMC uitstoot en minder lekstromen, wat ten goede komt van de algehele betrouwbaarheid. De Powerdrive MD2 gebruikersvriendelijke kleuren aanraakinterface vergemakkelijkt de inbedrijfstelling en bediening. Dit betreft onder meer duidelijke en krachtige diagnostische hulpmiddelen, waarmee snel de hoofdoorzaak van een foute schakeling kan worden geïdentificeerd en mogelijk een defecte component. Dankzij de modulariteit zijn alle componenten van Powerdrive MD2 makkelijk bereikbaar en kunnen ze ter plekke worden vervangen zonder dat er gereedschap of technisch personeel aan te pas komt. Dit bespaart veel tijd en verhoogt de doorstroming.

Powerdrive MD2 biedt een unieke oplossing in een markt die vraagt om snelle oplossingen zonder dat dit ten koste gaat van productprestaties.

Powerdrive MD2 is als geoptimaliseerde motor- en aandrijfoplossing ontworpen en getest om perfect te combineren met het motorenprogramma van Leroy-Somer, variërend van de IMfinity® inductiemotoren (IE2/IE3/IE4 rendementen) tot de Dyneo® permanentmagneetmotoren (rendement hoger dan IE4) . Beide motorseries zijn onderdeel van het Express Availability programma. Door samen te werken leveren ze gegarandeerde prestaties op het hoogste niveau.

Powerdrive MD2: een gebruiksklare frequentieregelaar voor hoogvermogen procestoepassingen met Express Availability

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers