www.technologieenindustrie.com
BALLUFF

Eenvoudige retrofit: makkelijk gereedschap identificeren met Balluff Goedkope instapversie voor gereedschapsbeheer

Dankzij de gereedschapsidentificatie via Industrial RFID van Balluff is een verkeerde toewijzing of het niet meer terugvinden van gereedschappen achter de rug. Als gevolg hiervan stijgt de efficiëntie van de productie en wordt de levensduur van het gereedschap verlengt. Bovendien worden ook fouten en herwerkingen van stukken ten gevolge van verkeerd gebruik van gereedschappen vermeden. Met de Easy Tool-ID biedt BAlluff nu goedkoop gereedschapsmanagement aan. Het systeem is eenvoudig in te bouwen en kenmerkt zich door een gemakkelijke installatie en configuratie.

Eenvoudige retrofit: makkelijk gereedschap identificeren met Balluff  Goedkope instapversie voor gereedschapsbeheer
Voor het systeem is enkel een USB-poort (uitbreidingsunit) op het machinegereedschap en een voorinstelapparaat nodig. De gegevens worden via de RFID-technologie van het voorinstelapparaat op het gereedschap geschreven en vervolgens doorgegeven via de Easy Tool-ID systeem aan het machinegereedschap. Handmatige invoer wordt zo geëlimineerd. Omsteltijden en het risico op onjuiste toewijzigingen word en dan ook aanzienlijk verminderd. Het systeem bestaat uit een tool met geïntegreerde lees / schrijfkop, een processoreenheid, een microcontroller en de voeding.
Eenvoudige retrofit: makkelijk gereedschap identificeren met Balluff
Goedkope instapversie voor gereedschapsbeheer

De werking en het functioneren van het systeem kan niet eenvoudiger: met het voorinstelapparaat worden de gegevens, bijvoorbeeld diameter of radius, van elk gereedschap gemeten en weggeschreven op de gegevensdrager op het gereedschap. De gebruiker brengt zijn gereedschap naar de machine, plaatst het in de gereedschaphouder en drukt op een toets. Het systeem ontvangt de invoer en leest de gegevens automatisch uit met het Balluff Tool-ID via de interface van de machinebesturing. Handmatige, foutgevoelige invoer wordt dus geëlimineerd. Ook bestaande machines kunnen gemoderniseerd en uitgebreid worden met deze kostenefficiënte idenificatie-oplossing.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers