www.technologieenindustrie.com
FMB

13de FMB – Toeleveranciersbeurs machinebouw 2017

FMB: Al 87% van de expositieruimte van vorig jaar bezet

13de FMB – Toeleveranciersbeurs machinebouw 2017
Het duurt nog goed een half jaar voordat op 8.11.2017 in het Messezentrum Bad Salzuflen de dertiende FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw start. Nu al kunnen we met zekerheid voorspellen dat de beurs nog groter zal zijn dan de FMB 2016.

Christian Enßle, Portfolio Manager van Clarion Events Deutschland GmbH: „Wij hebben momenteel – d.w.z. midden maart – 342 inschrijvingen en 87% van de ruimte van vorig jaar is reeds bezet. Dat is een duidelijk hoger aantal reservaties dan vorig jaar.” Vele bedrijven hebben al in november 2016 gereserveerd of op de FMB-Süd, die in februari 2017 voor het eerst in Augsburg plaatsvond.

De continue groei van de FMB zet zich ook voort in het dertiende jaar van haar bestaan. De brede „mix” van exposanten zal daarbij behouden blijven: Ze dekken het volledige spectrum van de toeleveringscomponenten voor de machine- en installatiebouw. Aandrijf- en besturingstechniek zijn eveneens vertegenwoordigd, net zoals montage- en verwerkingstechniek, metaal- en kunststofverwerkers en gekwalificeerde industriële dienstverleners bijvoorbeeld voor productontwikkeling, service en logistiek.

Een constant gegeven blijft ook het basisconcept van de FMB, die zich bewust anders profileert dan andere industrie-, vak- en branchebeurzen uit de machinebouw.
Christian Enßle: „Bij ons ligt het accent ondubbelzinnig op het gesprek. Op de beurs komen ingenieurs, inkopers en besluitvormers samen, om met volle aandacht van gedachten te wisselen over mogelijke gezamenlijke projecten en om samen oplossingen te ontwikkelen.”

Het past bij dit concept dat de standen eerder klein zijn en dat de beursorganisator de exposanten complete servicepakketten aanbiedt met meubilair en catering. De kosten voor de exposerende bedrijven zijn dus laag. Dat maakt het net voor kleine toeleveranciers met een beperkt marketingbudget eenvoudiger om gebruik te kunnen maken van de beurs en nieuwe klanten aan te spreken.

Maar ook marktleiders zoals Bosch Rexroth, Festo, igus, Lenze, Koninklijke Metaalunie, Verenigde Maakindustrie Oost, SEW Eurodrive en Siemens zijn elk jaar aanwezig op de FMB. De topcluster „Intelligente Technische Systemen – it´s OWL” zal praktijkgerichte resultaten uit het onderzoekswerk voorstellen. Daardoor krijgen de bezoekers een perspectief op toekomstige ontwikkelingen voor de industrie 4.0-conforme productie.

De FMB – Toeleveranciersbeurs wordt voorgesteld op de Hannover Messe 2017 op de gezamenlijke stand van it´s OWL en OWL Maschinenbau: hal 16, stand A 04.

De 13de FMB – Toeleveranciersbeurs Machinebouw vindt plaats van 8 tot 10 november 2017 in het Messezentrum Bad Salzuflen. Een actuele lijst van exposanten kan worden gedownload op 13de FMB – Toeleveranciersbeurs machinebouw 2017

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers