www.technologieenindustrie.com
Softing Industrial Automation GmbH

Toolkit voor OPC UA ontwikkeling in embedded systemen

Softing Industrial presenteert tijdens de Hannover Messe een nieuwe OPC UA embedded toolkit voor de ontwikkeling van OPC UA servers op embedded systemen. Bezoek Softing Industrial op de Hannover Messe, van 24 tot en met 28 april 2017, hal 8, stand E20.

Toolkit voor OPC UA ontwikkeling in embedded systemen
Softing's OPC UA embedded toolkit is gebaseerd op de ANSI C standaard. Deze toolkit heeft een kleine geheugen footprint en vereist slechts weinig rekenkracht. Dit maakt hem niet alleen bijzonder geschikt voor firmware ontwikkeling voor sensoren en veldapparatuur, maar ook voor toepassing in besturing- of I/O-systemen met beperkte hulpmiddelen.

De kant-en-klare en geteste toolkit functies bieden gebruikers veel profijt en verkorten daarmee de time-to-market van ontwikkelingsprojecten aanzienlijk De toolkit ondersteunt de OPC Foundation’s Nano Embedded Device Server Profile securityfuncties en de Publisher functionaliteit van de UA v1.04 (release kandidaat) specificatie. Ondersteuning is ook beschikbaar voor de ontwikkeling van servicefunctionaliteit voor client/server communicatie.

Hans-Werner Auberg, Managing Director van Softing Industrial: "Door het het OPC UA pub/sub model te ondersteunen, zorgt de nieuwe embedded toolkit voor een aanzienlijke uitbreiding van implementatie opties voor OPC UA in de automatisering. Dat geldt al voor applicaties zonder strenge real-time eisen. Maar de ontwikkeling van TSN (Time-Sensitive Networking) als een onderliggende standaard voor tijd-deterministische Ethernet communicatie zal waarschijnlijk resulteren in een nog breder scala aan interessante implementatie opties. Softing Industrial opereert op het snijvlak van deze ontwikkelingen en is er op gefocust om OPC UA ook toe te kunnen passen met pub/sub functionaliteit in de automatisering."

De toolkit zal uitsluitend worden geleverd als een broncode-pakket. Verdere informatie is beschikbaar op de website: https://industrial.softing.com/en/products/software/opc-development-toolkits.html

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers