www.technologieenindustrie.com
Asco

Emerson krijgt DNV-GL goedkeuring voor ASCO magneetventielen voor toepassing in ballastwaterbehandelingsinstallatie

De ventielen voldoen volledig aan op handen zijnde regelgeving voor de maritieme industrieEmerson heeft DNV-GL goedkeuring gekregen voor zijn ASCO 551 en 553 serie magneetventielen. Dit betekent dat de ventielen voldoen aan de binnenkort door te voeren (september 2017) wereldwijde regelgeving voor de behandeling van ballastwater. Vanaf die datum moeten alle ventielen die worden gebruikt voor de behandeling en het beheer van ballastwater aan boord van schepen aan de nieuwe norm voldoen.

Emerson krijgt DNV-GL goedkeuring voor ASCO magneetventielen voor toepassing in ballastwaterbehandelingsinstallatie

De ASCO DNV-GL goedgekeurde magneetventielen zijn leverbaar met aluminium en roestvast stalen ventielbehuizingen en met vele magneetkopopties. Daardoor kunnen ze worden toegepast in veilige omgevingen en in Ex zones. De 551 en 553 serie is gecertificeerd voor gebruik in functionele safety loops, zoals voorkomen op LNG schepen en tankers. Deze brede waaier van toepassingen vereenvoudigt het standaardiseren op één magneetklep, waardoor onderhoud aan boord makkelijker wordt. Emerson is de enige leverancier in haar klasse die ventielen levert die zowel DNV-GL als SIL goedgekeurd zijn.

DNV-GL goedkeuring combineert twee standaards: DNV (Det Norske Veritas) en GL (Germanischer Lloyds). Het is een wereldwijde standaard hetgeen betekent dat de noodzaak vervalt om verschillende magneetventielen aan te schaffen, afhankelijk van waar de zuiveringsinstallatie of het schip wordt gebouwd. De introductie van de nieuwe standaard zal naar verwachting van grote invloed zijn op de ballastwaterindustrie. In totaal krijgen wereldwijd ongeveer 70.000 schepen te maken met de nieuwe regelgeving, met daarbij elk jaar 2000 nog te bouwen schepen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers