www.technologieenindustrie.com
Steute

steute presenteert draadloos E-Kanban systeem op de LogiMAT

sWave.NET® draadloos netwerk nu nog veelzijdiger

steute presenteert draadloos E-Kanban systeem op de LogiMAT
De business unit Wireless van steute presenteert tijdens de LogiMAT de volgende generatie van het draadloze netwerk sWave.NET®.

Het basisprincipe achter dit netwerk blijft ongewijzigd: verschillende soorten draadloze schakelapparatuur (eindschakelaars, voetschakelaars, bedieningsapparaten, magnetische sensoren ...) worden via access points aangesloten op de IT-infrastructuren van klanten – zoals productieplanning en -controle (PPC), productie data-acquisitie (PDA) of magazijnmanagement (WMS).

Echter, nieuwe en aanzienlijk compactere access points zorgen nu voor een nog veelzijdiger infrastructuur. De voorheen noodzakelijke applicatieserver is nu overbodig: de draadloze signalen die door de access points werden doorgegeven worden nu rechtstreeks naar een IP-adres verzonden en door het IT-systeem van de gebruiker verwerkt.

Tijdens de LogiMAT demonstreert steute een E-Kanban systeem dat bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor het aanvullen van componenten op assemblage werkstations, en dat communiceert via sWave.NET®. Elektromechanische draadloze eindschakelaars sturen een berichtje zodra een container wordt verwijderd van een Kanban schap. Als optie kan de bezetting van de schappen worden bewaakt met contactloze, recent ontwikkelde draadloze lichtsensoren. De operator communiceert met het systeem via een nieuw ontwikkeld draadloos bedieningsapparaat met display.

Met de sWave.NET® technologie heeft steute een geoptimaliseerd communicatieprotocol voor extreem energiezuinige draadloze sensornetwerken gerealiseerd. De dynamische zelforganisatie ervan zorgt voor eenvoudige configuratie en onderhoud, en maakt het tevens zeer robuust.

Energiezuinige draadloze schakelaars en sensoren communiceren kabelloos met de access points via een speciale routingprocedure. De access points kunnen via een webportal worden geïntegreerd in het wereldwijde IP-netwerk.

Andere nieuwe features van de tweede generatie sWave.NET® betreffen onder meer de keuze uit drie verschillende zendfrequenties: 868, 915 en 922 MHz. Het draadloze netwerk is daardoor compatibel met draadloze standaarden in Europa, Noord-Amerika, Australië en Japan, waardoor het wereldwijd kan worden toegepast.

steute op de LogiMAT: Hal 5, Stand 5F60

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers