www.technologieenindustrie.com
Steute

App configureert bediening voor medische hulpmiddelen

Integratie: smartphone communiceert met gebruikersinterface

App configureert bediening voor medische hulpmiddelen

Integratie is een hot topic in de medische technologie. steute Meditec zet deze trend door met de ontwikkeling van draadloze gebruikersinterfaces voor de bediening van verschillende medische hulpmiddelen - net als andere innovaties is ook deze gebaseerd op integratie en draadloze technologieën.

Eén hiervan is een applicatie (App), waarmee smartphones en tablets direct kunnen communiceren met de gebruikersinterfaces van medische hulpmiddelen. Deze App, die kan worden gebruikt door zowel fabrikanten van medische hulpmiddelen als gebruikers, zal door steute Meditec worden gepresenteerd op de Medica.

Fabrikanten van medische hulpmiddelen kunnen de App gebruiken voor bijvoorbeeld het configureren van taken van toetsfuncties, alsmede van transmissieprestaties en -duur. De App kan tevens assisteren bij het koppelen van een eindapparaat met een nieuwe steute gebruikersinterface. Met de App kunnen gebruikers verder via een tablet de laadtoestand van de accu opvragen of een bericht naar de smartphone laten sturen als de interfacebatterij bijna leeg is.

De App is ontwikkeld voor de latere generaties van steute Meditec gebruikersinterfaces die gebruik maken van het ‘steute Wireless’ protocol SW2.4LE -MED en zijn voorzien van een Bluetooth laagenergie module. De App is te bestellen voor Android apparaten in de Google Play Store. Meerdere varianten voor andere besturingssystemen volgen.

Steute Meditec op de Medica 2016: hal 11, stand J39

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers