www.technologieenindustrie.com
Pilz News

Veilige kleine besturing PILZ PNOZmulti 2 met nieuwe in- en uitgangsmodulen PDP67 voor de decentrale periferie

De twee nieuwe modulen beschikken over vier 5-polige M12-connectoren of twee 5-polige en twee 8-polige M12-connectoren en worden rechtstreeks via deze connectoren op de machine geïnstalleerd.

  www.pilz.com
Veilige kleine besturing PILZ PNOZmulti 2 met nieuwe in- en uitgangsmodulen PDP67 voor de decentrale periferie

De nieuwe in-/uitgangsmodulen met beschermingsgraad IP67 maken een snellere inbedrijfstelling mogelijk, omdat complexe kabeltrajecten vanuit het veld naar de schakelkast komen te vervallen. Gebruikers profiteren van lagere kosten voor uitbreidingen en inbedrijfstelling. Modulaire machineconcepten zijn eenvoudig uitvoerbaar.

Klaar voor "standaard" tot speciale toepassingen
De twee nieuwe modulen zijn bestand tegen vuil en water. Hierdoor kunnen ze ook in ruwe omgevingen worden gebruikt. Daarnaast zijn de nieuwe varianten met roestvrijstalen schroefkoppeling bijvoorbeeld geschikt voor gebruik in de levensmiddelenindustrie. Gebruikers kiezen de benodigde PDP67-modulen in de softwaretool PNOZmulti Configurator en configureren vervolgens hun eigen veiligheidsschakeling. Bijvoorbeeld noodstop, hekschakelaars, lichtschermen, veiligheidsvergrendelingen en ook kleppen kunnen worden bewaakt.

Modulaire productie-installaties eenvoudig en snel uitbreiden
Via de verbindingsmodule PNOZ m EF PDP-Link kunnen maximaal vier nieuwe modulen op de veilige configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 worden aangesloten. Met één PDP67-module kunnen maximaal vier sensoren en actuatoren – en in totaal maximaal 64 – veilig in het veld worden bewaakt. Gebruikers kunnen hun decentrale periferie daardoor desgewenst flexibel uitbreiden. Bovendien zijn er ook vier veilige halfgeleideruitgangen voor de nieuwe modulen beschikbaar. Via deze veilige halfgeleideruitgangen kunnen veilige sensoren nu rechtstreeks worden aangesloten. Beide modulen zorgen met de gestandaardiseerde M12-aansluitingen voor een hoge mate van flexibiliteit bij het bedraden van modulaire productie-installaties. Zo kunnen de kosten bij het uitbreiden en in bedrijf stellen van modulaire productie-installaties worden verlaagd.

Flexibele aansluiting voor de decentrale periferie
De nieuwe module PDP67 F 8DI4DO 5/5 ION heeft acht veilige ingangen en tevens vier veilige halfgeleideruitgangen die ook als standaard-, testpuls- of 24V-uitgangen kunnen worden geconfigureerd. Dit zorgt voor een flexibeler gebruik. Via vier 5-polige M12-connectoren kunnen bijvoorbeeld de noodstopknoppen PITestop, de gecodeerde hekschakelaars PSENcode of de veiligheidslichtschermen PSENopt II van Pilz rechtstreeks worden aangesloten.

De tweede nieuwe module PDP67 F 10DI4DO 5/8 ION beschikt over twee 5-polige en twee 8-polige M12-connectoren. Via de twee 8-polige connectoren kunnen de Pilz-veiligheidsvergrendelingen PSENmlock of PSENmlock mini nu rechtstreeks worden aangesloten. Daarnaast is het mogelijk om het heksysteem PSENmlock in serie te schakelen, zodat er slechts één poort hoeft te worden gebruikt.

www.pilz.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers