www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Overspanningsbeveiliging voor glasvezelrouters

Nieuw op het Conrad Sourcing Platform: de DT-TELE-WM-RJ45-PT-I van Phoenix Contact biedt perfecte bescherming voor alle routers - ook bij hoge transmissiesnelheden.

Overspanningsbeveiliging voor glasvezelrouters
In één handbeweging op een montagerail te klikken of snel op een geperforeerde plaat te monteren: de overspanningsbeveiligingsmodule DT-TELE-WM-RJ45-PT-I van Phoenix Contact.

Het glasvezelnetwerk breidt alsmaar uit. Maar zowel in woningen als in commerciële gebouwen worden er voor internet- en telecommunicatieverbindingen nog steeds veel koperen leidingen gebruikt. Er zijn dus ook nog veel elektrisch verbonden routers die blootstaan aan het risico van overspanning door blikseminslag of inductie door parallel lopende elektriciteitskabels. De DT-TELE-WM-RJ45-PT-I van Phoenix Contact, nu beschikbaar op het Conrad Sourcing Platform, beveiligt deze apparaten op betrouwbare wijze. Deze apparaten zijn essentieel voor ononderbroken en snel internet.

Betrouwbare bescherming snel geïnstalleerd
Met een DT-TELE-WM-RJ45-PT-I zijn aangesloten routers 24 uur per dag beveiligd tegen spanningspieken. Tijdens onweer heeft u geen zorgen meer over de gevoelige techniek. Ook tijdrovende installatie is verleden tijd. Met één handbeweging klikt de overspanningsbeveiliging van Phoenix Contact vast op een montagerail. Hij kan ook direct in de meterkast worden gemonteerd. Het is ook mogelijk het apparaat aan de muur te schroeven. Bijzonder handig: door de combinatie van push-in-klemmen en RJ45-bussen is het installatieproces flexibel en gebruiksvriendelijk.

Geen beperking van de gegevensoverdracht
Overspanningsafleiders waren tot nu toe bij hoge transmissiesnelheden slechts beperkt toepasbaar. Het beveiligingscircuit van de DT-TELE-WM-RJ45-PT-I laat de signalen echter ongehinderd door. Tests door Deutsche Telekom met VDSL, Vectoring VDSL, Super-Vectoring VDSL (SVVDSL) en G.fast bevestigen dat. De werking van het apparaat is nauwkeurig te controleren via de statusweergave op het apparaat zelf.

Bescherming tegen onjuiste installatie en overbelasting
De DT-TELE-WM-RJ45-PT-I reduceert te hoge of onbedoelde spanningen tot een veilig niveau met een geïntegreerd onderbrekingsmechanisme en een elektronische stroombegrenzer. Daarnaast is hij immuun voor Power Cross, d.w.z. onbedoelde inductiespanningen op telecommunicatielijnen buiten het gebouw, en beveiligt hij zichzelf en ook de aangesloten router.

Hier gaat u naar de DT-TELE-WM-RJ45-PT-I van Phoenix Contact.

www.conrad.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers