www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks neemt PEAK-System Technik over en versterkt zijn positie binnen de industriële informatie- en communicatietechnologie (ICT)

HMS Networks AB (publ) (‘HMS’), wereldwijd leverancier van industriële informatie- en communicatietechnologie, heeft vandaag een bindende overeenkomst gesloten met DOGAWIST-Investment GmbH voor de overname van 100% van de aandelen in PEAK-System Technik GmbH (‘PEAK-System’), een gerenommeerde Duitse leverancier van industriële communicatie-oplossingen en expert op het gebied van automotive communicatietechnologieën, zoals CAN en LIN.

  www.hms-networks.com
HMS Networks neemt PEAK-System Technik over en versterkt zijn positie binnen de industriële informatie- en communicatietechnologie (ICT)

Op het kantoor van PEAK-System in Darmstadt na de ondertekening. Van links naar rechts: Alexander Gach, Managing Director PEAK-System Technik, Ines Dohmann, Managing Director PEAK Group, Staffan Dahlström, CEO van HMS Networks en Uwe Wilhelm, Managing Director PEAK Group en PEAK-System Technik.

Strategische onderbouwing

De overname versterkt de positie van HMS op het gebied van communicatieoplossingen voor geavanceerde engineering tools, testen en besturing binnen de automotive, medische en transport sector. HMS ziet meerdere synergieën tussen HMS' Business Unit Ixxat en PEAK-System, aangezien er sprake is van veel gemeenschappelijke expertise binnen automotive communicatietechnologieën, zoals CAN, CAN FD, LIN, Flexray en Automotive Ethernet, maar dan wel gericht op verschillende toepassingen en doelgroepen. Dit betekent dat er uitstekende mogelijkheden zijn voor cross-selling, zowel op het gebied van productontwikkeling, als bij het gebruik van de verkoopkanalen van beide bedrijven.

De overname versterkt de wereldwijde aanwezigheid van HMS op het gebied van automotive communicatie, met name op de Duitse markt.

 

“Het uitgebreide productportfolio en de expertise van PEAK-System zijn een uitbreiding van ons bestaande productaanbod op het gebied van communicatieoplossingen voor geavanceerde engineering tools, testen en besturing in toepassingen in de automotive, medische en transportsector. We zien hierbij ook uitstekende cross-selling mogelijkheden, zowel geografisch als technisch. Ons merk Ixxat en PEAK-System bieden al unieke sets van software en hardware tools en samen zullen ze onze klanten extra opties bieden om hun communicatie-uitdagingen op te lossen. Dit is een spannende stap voor HMS en ons Ixxat merk en het hele HMS team is verheugd om onze nieuwe collega's van PEAK-System bij HMS te verwelkomen,” aldus Staffan Dahlström, CEO van HMS Networks.

PEAK-System in een oogopslag

PEAK-System is een gerenommeerd Duits industrieel communicatiebedrijf dat zowel hardware als software levert voor industriële en automotive communicatie. Met de ontwikkeling en productie van innovatieve en schaalbare producten met de nadruk op netwerktechnologieën die worden gebruikt in de voertuigindustrie, bedient het bedrijf sinds de start in 1999 klanten over de hele wereld.

Het hoofdkantoor van PEAK-System, met productie en ontwikkeling, is gevestigd in Darmstadt, Duitsland. Er is ook een Franse dochteronderneming met een kantoor in Maxéville, vlakbij Nancy, Frankrijk. PEAK-System heeft in totaal circa 50 mensen in dienst.
De omzet is goed verdeeld over de belangrijkste industriële communicatiemarkten met ongeveer 50% van de omzet in Europa, 25% in Azië en 25% in de VS.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers