www.technologieenindustrie.com
Pilz News

Nieuw compact heksysteem PSENmgate van Pilz als compleet systeem voor het veilig vergrendelen en bedienen

De miniaturisering is een belangrijk aspect van de industriële transformatie. Ze zorgt voor krachtige en duurzame processen. "Kleinere" oplossingen besparen namelijk ruimte en energie.

  www.pilz.com
Nieuw compact heksysteem PSENmgate van Pilz als compleet systeem voor het veilig vergrendelen en bedienen
Het nieuwe veilige heksysteem PSENmgate combineert de klassieke veiligheidsvergrendeling PSENmlock met het bedieningselement PITgatebox van Pilz in een compacte oplossing. Al met al bespaart PSENmgate belangrijke ruimte op de machine en door een vereenvoudigde bedrading tijd bij de montage.

Pilz ondersteunt dit aspect o.a. met veilige sensoroplossingen: het nieuwe veilige heksysteem PSENmgate combineert de klassieke veiligheidsvergrendeling PSENmlock met het bedieningselement PITgatebox van Pilz in een compacte oplossing. Als compact systeem neemt het minder ruimte op het hek in beslag. Tegelijkertijd biedt PSENmgate maximale bescherming tegen manipulatie en omzeiling voor het beveiligen van hekken. Dit garandeert de veiligheid op de machine of installatie dankzij een storingsvrij productieproces.

Al met al bespaart PSENmgate belangrijke ruimte op de machine en door de vereenvoudigde bedrading via slechts één connector tijd bij de montage.

Kerncompetentie 1: veilig vergrendelen
PSENmgate beschermt zowel op begaanbare hekken als op kappen en kleppen het proces en de bediener, bijvoorbeeld bij omheinde robottoepassingen. Het compacte heksysteem garandeert daarbij een veilige vergrendeling en veilige sluiting tot en met de hoogste veiligheidscategorie PL e, cat. 4. Ook kunnen meerdere hekken snel en eenvoudig in serie worden geschakeld. Het bedraden kost minder moeite en tijd, waardoor het inbouwen sneller verloopt.

Kerncompetentie 2: veelzijdig bedienen
Het compacte heksysteem PSENmgate beschikt over verschillende bedieningselementen zoals drukknoppen, verlichte knoppen, noodstopknoppen en een noodontgrendeling. Bovendien kunnen gebruikers uit een aanbod deurgrepen de juiste exemplaren kiezen. Zo biedt het systeem configuratiemogelijkheden voor verschillende toepassingen. PSENmgate is zodoende veelzijdig inzetbaar op de meest uiteenlopende machines of installaties. Machinefabrikanten en -exploitanten profiteren hiervan, want machines kunnen zo ook flexibeler worden gebouwd.

Add-on: duurzaamheid en diagnose voor hoge output
De energie-efficiënte PSENmgate met een compact formaat vermindert het stroomverbruik door zijn bistabiele vergrendelingsprincipe. Zo verlaagt PSENmgate als geïntegreerd en energie-efficiënt heksysteem de energiekosten. De uitgebreide diagnose via vier LED-lampjes en één diagnose-uitgang maakt bij foutmeldingen korte reactietijden op statusveranderingen mogelijk. Gebruikers krijgen een duurzaam product, verkorten de stilstandstijden van hun machine en verhogen hun productiviteit.

www.pilz.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers