www.technologieenindustrie.com
Nexen Group News

Nexen’s nieuwe roltandwielsystemen kunnen hogere koppelbelastingen verwerken

De roltandwielsystemen van Nexen met grootte 32 mm en 40 mm zijn vernieuwd met sterkere naaldlagers om hogere koppelbelastingen aan te kunnen zonder verlies van de hoge nauwkeurigheid.

  www.nexengroup.com
Nexen’s nieuwe roltandwielsystemen kunnen hogere koppelbelastingen verwerken

Het 32 mm tandwiel van Nexen is even groot als zijn voorganger, maar levert 66 procent meer koppel met behoud van de massatraagheid. Hierdoor hebben machinebouwers meer mogelijkheden om projecten te realiseren die spelingvrij zijn en een hoge nauwkeurigheid vereisen. Het nieuwe ontwerp met grootte 32 mm kan in projecten gebruikt worden die in eerdere ontwerpen een 40 mm tandwiel vereisten, waardoor een compacter uitvoering mogelijk is.

Net zoals bij de grootte van 32 mm, is het 40 mm tandwiel ontworpen om nauwkeurige, hoger koppelbelastingen aan te kunnen terwijl een spelingvrije beweging behouden blijft. Met een 200 procent hogere koppelcapaciteit, zal dit een ideale oplossing zijn voor zware lastentoepassingen die ook hoge precisie vereisen. Hiervoor heeft Nexen extra montagegaten toegevoegd aan de bijbehorende tandheugel om het hogere koppel van het 40 mm tandwiel te kunnen verwerken.

“Met ons nieuwe rolrondselontwerp kunnen klanten systemen ontwerpen die presteren in de meest veeleisende toepassingen, ongeacht de lengte, snelheid of geometrie”, zegt Dave Hein, Vicepresident Engineering.

Meer informatie over dit nieuwe ontwerp van Nexen.

www.nexengroup.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers