www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

De nieuwe Walter WT26-tangentieelwisselplaten en draaihouders

Met de nieuwe WT26-wisselplaten met twee snijkanten en het bijbehorende draaihoudersysteem biedt Walter een oplossing voor de productie van kleine onderdelen op langdraaimachines.

  www.walter-tools.com
De nieuwe Walter WT26-tangentieelwisselplaten en draaihouders

Het gaat bij voorkeur om de bewerking van staven met een diameter van minder dan 20 mm, omdat dit hoge eisen aan de precisie stelt. De zwaluwstaartvorm van de plaatklemming neemt zijdelingse krachten uitstekend op en zorgt daardoor voor een hoge stabiliteit, proceszekerheid en nauwkeurigheid. De klemming en het grote contactvlak in de snijplaatzitting creëren maximale stabiliteit, vooral tegen trilling van het staafmateriaal. Een extra bijzonderheid is de toepasbaarheid aan beide zijden. De klemschroef is namelijk zowel aan de kopse kant als aan de draadzijde voorzien van een torx, waardoor hij bij rechtse én bij linkse gereedschappen altijd van de kant van de tegenspindel bediend kan worden. Hierdoor kan de snijplaat gemakkelijk zonder demontage van de houder verwisseld worden, wat het tijdverlies aanzienlijk beperkt.

De tangentieel gemonteerde WT26-wisselplaten zijn met uiterste precisie geslepen en hebben scherpe snijkanten, speciaal voor het draaien van kleine precisieonderdelen. Bovendien zijn er ingeslepen spaangeometrieën verkrijgbaar (DG8, VG8). Deze staan al bij een lage voeding garant voor een optimaal bewerkingsresultaat (vanaf f: 0,03 mm). Walter levert de WT26-wisselplaten in zeven uitvoeringen, die alle draaibewerkingen afdekken: van eenvoudige groeven en buitenschroefdraad tot achterwaarts draaien met speciaal ontwikkelde spaanbrekers. Het nieuwe snijmateriaal WSM23X is geschikt voor automatenstaal, roestvaste materialen en loodvrij messing; de ongecoate kwaliteit WN23 voor aluminium en non-ferrometalen. Bovendien kunnen de snijplaten systeemoverstijgend in elke WT26-houder toegepast worden. Hierdoor is het systeem de ideale oplossing voor de massaproductie van precisieonderdelen zoals pneumatische ventielen of kleine elektromotoren, die bijvoorbeeld bij raamopeners gebruikt worden.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers