www.technologieenindustrie.com
R+L Hydraulics News

Flexibele klauwkoppelingen voor toepassingen met hoge temperaturen

R+L Hydraulics GmbH presenteert koppelingen uit de Spidex HighTemp- en UltraTemp-serie, die speciaal zijn ontwikkeld voor toepassingen met hoge temperaturen.

Flexibele klauwkoppelingen voor toepassingen met hoge temperaturen
Bekijk een elastische klauwkoppeling uit de Spidex 100-serie van R+L Hydraulics met witte UltraTemptandkrans voor toepassingen bij hoge temperaturen

De flexibele klauwkoppelingen zijn duurzaam en resistent en kenmerken zich door bestendigheid tegen hoge temperaturen en hydrolyse.

'Spidex flexibele klauwkoppelingen bieden betrouwbare prestaties, zelfs onder extreme omstandigheden. Ze zijn het resultaat van jarenlange ervaring en voortdurende ontwikkeling,' zegt Detlef Peick, Business Development Manager bij R+L Hydraulics. Dankzij de uitzonderlijke temperatuur- en hydrolysebestendigheid van de UltraTemp-serie kunnen deze worden gebruikt bij continue bedrijfstemperaturen tot 180 °C - 'een uniek verkoopargument in de industrie', aldus Peick. De driedelige koppelingen zijn axiaal steekbaar, doorsteekbestendig en onderhoudsvrij, waardoor ze de ideale keuze zijn voor veeleisende omgevingen, bijvoorbeeld in staalfabrieken, kalkovens, drooginstallaties en scheepvaarttoepassingen.

Dankzij het gebruik van elastomeer tandkransen die bestand zijn tegen hoge temperaturen, zijn Spidex-koppelingen bijzonder duurzaam en bestand tegen frequente temperatuurschommelingen. Dit vermindert stilstandtijden en leidt tot langere onderhoudsintervallen en een hogere systeembeschikbaarheid, wat zowel economische als ecologische voordelen heeft. 'De verhoogde temperatuurbestendigheid van onze elastomeer tandkransen maakt het mogelijk om Spidex koppelingen betrouwbaar te gebruiken in processen met thermische verwerkingsstappen,' legt Peick uit. 'De verouderingsbestendigheid van de HighTemp- en UltraTemp-tandkransen met frequente temperatuurwisselingen draagt aanzienlijk bij aan de levensduur en betrouwbaarheid van de systemen.'

Een ander voordeel van Spidex koppelingen met UltraTemp-tandkransen is hun superieure weerstand tegen hydrolyse. Dit betekent dat ze ook kunnen worden gebruikt in vochtige omgevingen, waaronder zeewater, en dus ook geschikt zijn voor maritieme toepassingen en gebruik in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid.

Afhankelijk van hun grootte en gebruik zijn de koppelingen ontworpen voor toepassingen met een nominaal koppel tot 11.000 Nm en een maximaal koppel van 22.000 Nm, waardoor ze ook ideaal zijn voor moeilijke taken. 'Deze superieure prestaties, gecombineerd met uitstekende demping en de mogelijkheid om grote radiale uitlijnfouten te compenseren, stellen nieuwe normen in de industrie,' zegt Peick.

'R+L Hydraulics vertrouwt op transparante en begrijpelijke informatie over het temperatuurbereik waarin de HighTemp- en UltraTemp-series kunnen worden gebruikt', benadrukt Peick. 'Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat onze producten op betrouwbare wijze de beloofde eigenschappen vervullen.'

R+L Hydraulics, gevestigd in Werdohl in Duitsland, is een dochteronderneming van de Amerikaanse koppelingsspecialist Lovejoy LLC; beide bedrijven behoren tot de Timken Company. Naast Spidex koppelingen ontwikkelt, produceert en verkoopt R+L Hydraulics een breed assortiment componenten voor vloeistof- en aandrijftechniek, waaronder andere industriële koppelingen en hydraulische accessoires zoals klokhuizen, dempingselementen, koelklokhuizen, warmtewisselaars, koelers en hydraulische tanks. De producten worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen in de machinebouw, scheepsbouw en voertuigbouw, energie- en milieutechnologie, in de staalindustrie en offshoretechnologie en in speciale toepassingen in de installatietechniek.

www.rl-hydraulics.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers