www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

Walter breidt zijn productassortiment in het lichtgewichtsegment uit en versterkt zijn wereldwijde aanwezigheid

Walter in de laatste twintig jaar zijn productassortiment en zijn expertise in de lichtgewichtssector enorm uitgebreid, onder meer door de overname van de fabrikant FMT (Frezite Metal Tooling).

  www.walter-tools.com
Walter breidt zijn productassortiment in het lichtgewichtsegment uit en versterkt zijn wereldwijde aanwezigheid

Lichtgewicht materialen worden steeds belangrijker in de industriële productie. Want vooral in de automobiel- en luchtvaartsector geldt: hoe lager het gewicht, hoe lager het energieverbruik. Dit is een belangrijke factor, vooral omdat dit niet alleen een positief effect heeft op de economische efficiëntie, maar ook op de CO2-emissies en de actieradius van bijvoorbeeld elektrische auto's.

In dit licht heeft Walter in de laatste twintig jaar zijn productassortiment en zijn expertise in de lichtgewichtssector enorm uitgebreid, onder meer door de overname van de fabrikant FMT (Frezite Metal Tooling). Het resultaat hiervan is dat Walter FMT vandaag de dag een uiterst omvangrijk gereedschapsassortiment voor de aluminiumbewerking aanbiedt. Hetzelfde geldt voor het PKD-assortiment voor de verwerking van lichte metalen zoals aluminium en Al-legeringen.

Individuele procesoplossingen
"Ongeveer 98 procent van de PKD-gereedschappen zijn speciale gereedschappen die we afstemmen op de specifieke eisen en toepassingen van de betreffende klant", legt Roland Hanischdörfer, Field Business Developer PKD bij Walter uit. "Wij ontwikkelen dus samen met onze klanten op maat gemaakte bewerkingsoplossingen. Wij en onze klanten kunnen profiteren van de uitgebreide ervaring van Walter FMT in de lichtgewichtsector."

Elke vleugelrib die een vliegtuigvleugel versterkt, wordt bijvoorbeeld anders vervaardigd. In de automobielsector daarentegen moeten vooral grote stukaantallen in de massaproductie, korte cyclustijden worden beheerst. Om aan deze zeer uiteenlopende verwerkingsscenario's te kunnen voldoen, zijn de Walter FMT-procesoplossingen individueel en ontlenen ze hun potentieel aan het grote standaardassortiment en de speciale oplossingen die Walter in zijn assortiment heeft.

Hoge eisen aan bewerking en gereedschappen
Dergelijke hightech-componenten stellen bijzonder hoge eisen aan de bewerking en de gebruikte gereedschappen. "Aluminiummaterialen bijvoorbeeld met een hoog siliciumgehalte zijn schurend, terwijl aluminium uit de 7000-legeringsgroep een zeer hoge treksterkte kan hebben", legt Stefan Benkóczy, Component Manager bij Walter, uit. "Andere aluminiumgroepen hebben dan weer de neiging om bramen en smering te vormen."

Dit en de verscheidenheid aan verschillende vormen en/of materialen vereisen flexibele bewerkingsstrategieën en gereedschappen. Uitdagingen waarop Walter met zijn omvangrijke standaardgereedschapsassortiment, PKD-speciale gereedschappen en zijn ervaring precies het juiste antwoord weet.

Nieuwe oplossingen voor de automobielindustrie
Tot de innovaties in het Walter PKD-assortiment voor de automobielindustrie behoren onder andere gereedschappen voor de bewerking van chassisonderdelen. Dit is een gebied waarop de onderneming zeer veel ervaring en een hoog kennisniveau heeft. En uiteraard ondersteunt Walter ook de ontwikkeling van de elektromobiliteit, bijvoorbeeld met gereedschappen voor de bewerking van statorbehuizingen, de buitenmantel van elektromotoren.

In totaal omvat het huidige productassortiment van Walter op het gebied van de bewerking van lichte metalen ongeveer 12.000 verschillende standaardgereedschappen. Daarnaast zijn er ook de speciale PKD- en hardmetalen gereedschappen en hybride varianten, die de oplossingsexpertise van de PKD- en lichtgewichtexperts van Walter weerspiegelen. Al deze gereedschappen kenmerken zich door een hoge kosteneffectiviteit dankzij korte bewerkingstijden en bovengemiddeld lange standtijden.

Wereldwijde aanwezigheid versterkt
Naast de uitbreiding van het PKD-productassortiment heeft Walter ook het aantal productie- en servicelocaties en naslijpcentra uitgebreid, onder andere in Oost-Europa en Midden-Amerika. Hierdoor kan de onderneming haar diensten en producten wereldwijd nog beter en sneller beschikbaar stellen.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers