www.technologieenindustrie.com
EPLAN

Automatisch schema's genereren in de cloud

Automatisch genereren van schema's leidt tot snellere resultaten en minder fouten. Solution provider Eplan ontwikkelde verschillende technische benaderingen voor dit proces.

Automatisch schema's genereren in de cloud
Holger Jansen“”De nieuwe contextgevoelige assistentietechnologie biedt gebruikers snellere resultaten”, zegt Holger Jansen, Business Owner Functional Design bij Eplan.

Een daarvan is de cloud-gebaseerde software eBuild, waarmee gebruikers hun projecten eenvoudig kunnen genereren. De nieuwe versie 2025 is nu beschikbaar - met aanzienlijke voordelen in gebruiksgemak en bediening bij het configureren en genereren van schema's.

Het automatisch genereren van schema's is niets nieuws. Hoe dit precies gebeurt, wordt wel steeds innovatiever en daarbij is één ding duidelijk: de cloud is in dit proces onmisbaar geworden. De eBuild-software van Eplan, die volledig is geïntegreerd in de Eplan Cloud, biedt nu nog meer gebruiksgemak bij maximale eenvoud. De nieuwe versie 2025, die nu beschikbaar is, maakt indruk met tal van verbeteringen voor een efficiënter gebruik van macrotechnologie in engineering. “We hebben een oplossing ontwikkeld die eenvoudig te gebruiken is, maar tegelijkertijd zeer innovatief is”, vertelt Holger Jansen, Business Owner Functional Design van Eplan.

Bedrijf in de cloud - nog eenvoudiger en nu contextgevoelig

De gebruikersinterface is zodanig geoptimaliseerd dat gebruikers nu nog sneller een beter overzicht krijgen van het project. Dankzij de nieuwe Navigator bar kunnen gebruikers bijvoorbeeld permanent het configuratie- en generatieproces van eBuild in de gaten houden. En dat is nog niet alles aan de technologische kant. “De nieuwe contextgevoelige Inline assistentietechnologie zorgt voor gebruikers voor snellere resultaten,” zegt Jansen. “Deze nieuwe helpfunctionaliteit, die direct inline in eBuild is ingebouwd, maakt het gebruik ervan nog eenvoudiger.”

Hoe werkt het
Het proces is heel eenvoudig. Gebruikers loggen in op de Eplan Cloud en krijgen toegang tot hun eigen projecten via hun bedrijfsorganisatie in de cloud. Hiervoor is geen nieuwe software nodig. In Project Builder - een onderdeel van Eplan eBuild - kunnen de bijbehorende macrobibliotheken worden geselecteerd en vervolgens kan het project worden geconfigureerd en/of gegenereerd. De nieuwe Navigator ondersteunt hierbij gebruikers door het selectieproces makkelijker te maken. End-to-end dataconsistentie - van productstructurering tot de feitelijke projectrealisatie - wordt ook aan de systeemzijde gewaarborgd door te voldoen aan de richtlijnen en normen.
 
Configuratie in de cloud betekent makkelijker en snellere resultaten
Een set regels en configuratie-interfaces kan intuïtief en snel worden gemaakt zonder kennis van hogere programmeertalen. Vaardigheden op het gebied van de Eplan macrotechnologie volstaan hier. Deze Eplan macro's worden vervolgens met een set regels toegevoegd aan eBuild. Gebruikers passen vervolgens deze configuratiemethode toe bij het invoeren van de vereisten van hun klant wat betreft een machine- of installatiesysteem. Nieuw in eBuild 2025 is de mogelijkheid om te configureren vanuit een internetbrowser - op Windows, Android of iOS. Er zijn dus geen obstakels meer voor het gebruik van eBuild als engineering configurator op mobiele apparaten.


Automatisch schema's genereren in de cloud
Eplan eBuild 2025De nieuwe wizard leidt gebruikers op betrouwbare wijze door het configuratieproces voor het automatisch genereren van de schema's.

Genereren in de cloud betekent nog meer samenwerking

Naast configureren is het genereren van projecten volledig cloudgebaseerd in eBuild 2025, wat betekent dat lokale installatie van de Eplan software niet langer nodig is. Schema's kunnen direct in de cloud worden gegenereerd via een Eplan Project dat door eManage wordt geleverd. Met behulp van eView, Eplan's eigen viewer in de cloud, kunnen projecten en documentatie op elk apparaat worden weergegeven - of het nu op een tablet, een smartphone of een browser is; uiteraard werkt het in zowel iOS als Android omgevingen. De projecten kunnen hier worden gecontroleerd en wijzigingen kunnen worden teruggekoppeld naar het project met behulp van de redlining en greenlining functionaliteit in de viewer.
 
Samenvattend
Met behulp van Eplan eBuild in de cloud kunnen nu schema's worden gemaakt vanuit een internetbrowser. De voordelen zijn duidelijk: schema's kunnen niet alleen worden gemaakt tijdens het constructieontwerp, maar kunnen nu ook veel eerder toegankelijk worden gemaakt tijdens het aanbestedingsproces of in de pre-planning projectfase.

Ga voor meer informatie naar: www.eplan.com

 
 

 

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers