www.technologieenindustrie.com
Pilz News

Veilig en modulair spoorbesturingssysteem PSSrail van Pilz is pionier voor digitaal spoor

In de combinatie van deze functies schuilt het innovatieve karakter van PSSrail: het systeem verenigt alle functies om bestaande of toekomstige besturingstaken langs het spoor uit te voeren.

  www.pilz.com
Veilig en modulair spoorbesturingssysteem PSSrail van Pilz is pionier voor digitaal spoor

Het veilige en modulaire spoorbesturingssysteem PSSrail is modulair opgebouwd. Het bestaat uit de eigenlijke, voor SIL 4 geschikte besturing en diverse hardwaremodules, waaronder een CAN-module voor de eenvoudige integratie van bestaande systemen. PSSrail beschikt tevens over een softwaresuite voor het programmeren of configureren van gebruikersprogramma's. Een programmabibliotheek bevat voor het spoor gecertificeerde functieblokken, die een eenvoudige en snellere implementatie mogelijk maken. Dankzij het modulaire principe kunnen gebruikers hun oplossingen naar behoefte samenstellen.

Economisch dankzij standaardisatie en openheid
PSSrail zet in op standaardisatie en openheid. Het besturingssysteem is compatibel met de nieuwste EULYNX-standaard en maakt daarmee de weg vrij voor het uitvoeren van digitaliseringsprojecten. Pilz heeft het spoorbesturingssysteem als COTS-product (Commercial Off The Shelf) ontwikkeld. De gebruikers ontvangen zo een gebruiksklaar product en kunnen hun verouderingsbeheer minimaliseren.

Pionier voor digitaal spoor
Systeemaanbieders en integrators kunnen PSSrail voor de meest uiteenlopende toepassingen op het gebied van seintechniek gebruiken, waaronder elektrisch lokaal bediende wissels of spoorwegovergangen en in digitale seinhuizen. Daar kan PSSrail bijvoorbeeld als object controller platform worden gebruikt om de componenten in het veld langs het spoor digitaal, en dus betrouwbaar en economisch, aan te sturen.

Met PSSrail is er een besturingsoplossing beschikbaar om ook tijdens het gebruik te digitaliseren en bijvoorbeeld naar de EULYNX-standaard om te schakelen. Exploitanten kunnen verouderde, relaisgestuurde seinhuizen stapsgewijs moderniseren en de betrouwbaarheid en het rendement van het spoorvervoer vergroten. Dankzij standaardisatie en openheid wordt de omschakelduur verkort, hetgeen een aanzienlijke kostenbesparing oplevert.

"Met het veilige en modulaire spoorbesturingssysteem PSSrail stellen we nieuwe normen bij de digitalisering van de spoorweginfrastructuur", zegt Sebastian Lüke, hoofd van de business unit Rail bij Pilz. "Met PSSrail is er nu een tool voor systeemaanbieders en integrators beschikbaar waarmee ze de noodzakelijke digitalisering van het spoor economisch en flexibel kunnen realiseren."

www.pilz.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers