www.technologieenindustrie.com
Parker News

Parker kondigt de lancering aan van de milieuvriendelijke Hyperchill Plus-E proceswaterkoelers met een laag GWP

Parker Hannifin introduceert de Hyperchill Plus-E, een milieuvriendelijke industriële proceskoeler die geschikt is voor diverse toepassingen, waaronder HVAC, koeling, productie, biowetenschappen, olie en gas en hernieuwbare energie.

  www.parker.com
Parker kondigt de lancering aan van de milieuvriendelijke Hyperchill Plus-E proceswaterkoelers met een laag GWP

De Hyperchill Plus-E-serie is een milieuvriendelijke oplossing die voldoet aan de vereisten van de Europese F-gassenverordening (EU 517/2014) en de ECO-ontwerpregelgeving TIER 2. Hyperchill Plus-E is ook een voor Industry 4.0 gereed product met een geïntegreerde MODBUS RTU, die zorgt voor systeembewaking voor alle formaten.

Enkele extra functies, vergeleken met vorige series, omvatten het gebruik van een lager GWP-koelmiddel (Global Warming Potential): R513A, behorend tot veiligheidsklasse A1 volgens ISO 817. Dankzij de niet-brandbare eigenschappen kan dit GWP-koelmiddel zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd zonder extra veiligheidsrisico's of installatie-, onderhouds- en transportkosten.

Het assortiment omvat nu nieuwe uitgebreide modellen tot 120 kW, allemaal ontworpen met een non-ferro hydraulisch systeem en een grote ingebouwde watertank voor stabiele werkomstandigheden. De uitgebreide standaard bedrijfsomstandigheden tot een maximale omgevingstemperatuur van maximaal 48 °C op standaardeenheden, met opties voor tropicalisatie en een lage omgevingstemperatuur, zorgen voor een betrouwbare werking, zelfs in extreme omstandigheden. Elke afzonderlijke Hyperchill Plus-E-eenheid wordt uitgebreid getest om efficiëntie en betrouwbaarheid te garanderen onder alle omstandigheden.

Filippo Turra, Senior Product Manager – Refrigeration & Chiller Products, van de Gas Separation and Filtration Division EMEA van Parker, zei: “We zijn verheugd Hyperchill Plus-E op de markt te kunnen brengen. Het is ontworpen met koelmiddel R-513A, een niet-brandbaar koelmiddel met laag GWP van veiligheidsklasse A1 en met een klimaatimpact die 65% lager is dan andere koelmiddelen die momenteel in de industrie worden gebruikt. Het robuuste ontwerp en de hoogwaardige componenten zorgen voor stabiele werkomstandigheden bij verschillende belastingen, betrouwbare werking bij extreme omgevingsomstandigheden, een zeer laag energieverbruik, verbeterde energie-efficiëntie en -productiviteit en verminderde productiestilstand en operationele kosten. Dankzij een ruim assortiment accessoires en opties is Hyperchill Plus-E een zeer flexibele oplossing die aansluit op de koelbehoeften van alle industriële toepassingen en beschermt het de investering van de klant en het milieu."

Ga voor meer informatie.

www.parker.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers