www.technologieenindustrie.com
CRC Industries Europe

Krijg groen licht - Houd uw machines en medewerkers veilig met Hydropower, de nieuwe ontvetter op waterbasis van CRC Industries

CRC Industries lanceert Hydropower, een nieuwe en krachtige industriële ontvetter op waterbasis. Het product maakt deel uit van Green Force®, het nieuwe milieuvriendelijke productplatform. Dit richt zich op de industriële gebruikers die hun milieu-impact willen verminderen maar niet willen raken aan hun productefficiëntie.

  http

De nieuwe Hydropower ontvetter is een NSF goedgekeurde en neutrale pH-oplossing op waterbasis, die uitblinkt door zijn uitgekiende formule, die net zo effectief blijkt als conventionele reinigers op basis van oplosmiddelen.
Het product verwijdert snel en veilig vet, olie, smeermiddelen, vuil en andere sterke verontreinigingen van mechanische onderdelen en oppervlakken.

Lancering van een nieuwe biologisch afbreekbare formule
Hydropower is een milieuvriendelijke ontvetter met een formule op waterbasis, wat het product makkelijk biologisch afbreekbaar maakt (≥ 60% volgens OESO 301). Het product bevat geen schadelijke vluchtige organische stoffen (VOC's) of koolwaterstofoplosmiddelen en is niet brandbaar. Gevarensymbolen zij niet nodig voor deze aerosol, zowel het milieu als de gezondheid van de gebruiker lopen dus geen gevaar. Zo vormt dit product een betrouwbaar alternatief voor conventionele reinigingsmiddelen op basis van oplosmiddelen.
Het gebruik van deze ontvetter kadert in het bredere initiatief om de impact op het milieu te verminderen.

NSF-gecertificeerde 'Food Processing Safe' onderhoudsoplossingen

De nieuwe Hydropower ontvetter maakt deel uit van het NSF-gecertificeerde 'Food Processing safe' (FPS)- gamma. Dit zijn producten die speciaal ontwikkeld werden om te voldoen aan de strenge eisen van de voedingsmiddelen-, dranken- en verpakkingsindustrie op het gebied van eenvoudig onderhoud en veilige bescherming van machines en medewerkers.

Gelanceerd onder de vleugels van het Green Force® platform
De nieuwe Hydropower-reiniger valt onder het nieuwe duurzame Green Force®-platform van CRC Industries, wat betekent dat wordt voldaan aan de geldende milieuregelgeving.
CRC Industries heeft de ambitie uitgesproken om met het nieuwe Green Force® eco-platform (Force Verte® in Frankrijk) deze doelstellingen te bereiken. Dit gamma ontvettingsmiddelen, smeermiddelen en andere producten werden geanalyseerd aan de hand van specifieke wetenschappelijke criteria, die afgestemd zijn op de ESG-eisen van de gebruikers. De producten zijn bijvoorbeeld biologisch afbreekbaar, onafhankelijk geverifieerd, bevatten weinig (<10%) of geen VOC's en maken komaf met vervelende gebruiks- of gezondheidswaarschuwingen. Deze producten hebben standaard slechts één waarschuwingssymbool nodig: dat van de ontvlambaarheid, wat typisch is voor veel aerosolproducten.
Als verplichte vereiste moeten Green Force producten gemakkelijk biologisch afbreekbaar zijn volgens test OECD A-F (>60%). Om wat perspectief te bieden: als de stof op de grond druppelt, moet >60% binnen de 28 dagen verdwenen zijn. De producten moeten ook voldoen aan één of meer van de volgende drie algemene criteria:
lage (<10%) of geen VOS-formule; >50% hernieuwbaar materiaal of product op biologische basis; >50% formule op waterbasis.

Alle Green Force producten moeten ook voldoen aan vijf bijkomende criteria, die aangepast kunnen worden in functie van nieuwe regels. Producten die aan de criteria voldoen, krijgen het Green Force logo op hun label en worden ondersteund met een conformiteitscertificaat voor gebruik tijdens audits. Gedetailleerde criteria en hun uitleg zijn beschikbaar op crcind.info/CRC_GreenForce


Krijg groen licht - Houd uw machines en medewerkers veilig met Hydropower, de nieuwe ontvetter op waterbasis van CRC Industries


Belangrijkste kenmerken van de Hydropower ontvetter:
- Hoge performantie levert extra mechanische krachtop , die het vuil wegspoelt.
- Veilig voor voedselverwerking/ NSF-geregistreerd.
- Geen schadelijke, vluchtige organische bestanddelen (VOC's).
- Gemakkelijk biologisch afbreekbare formule (≥ 60% volgens OESO 301).
- Niet ontvlambaar.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers