www.technologieenindustrie.com
Emerson

Nieuwe pneumatische ventielen van Emerson bieden meer flexibiliteit bij de automatisering en een geoptimaliseerd debiet

De AVENTICS XV ventielserie biedt meerdere interoperabele ventielgroottes en hogere doorstroomsnelheden in een compact design.

  www.emerson.com

Emerson heeft vandaag zijn AVENTICS™ serie XV pneumatische ventielen gelanceerd. De Serie XV-ventielen is ontworpen met interoperabiliteit in gedachten om machinebouwers in verschillende industrieën en fabrieksautomatiseringstoepassingen te voorzien van een flexibel en kosteneffectief ventielplatform. De nieuwe ventielen zijn ideaal voor machinebouwers en eindgebruikers die wereldwijd opereren, met universele schroefdraad en andere kenmerken die regionale normen en wereldwijde beschikbaarheid ondersteunen.

De ventielen uit de XV-Serie bieden een hoger debiet in een compact ventielpakket dat efficiëntere en flexibelere pneumatische systeemprestaties mogelijk maakt voor fabrieksautomatisering, de automobiel-, banden-, voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. Hierdoor kunnen fabrikanten hun productiviteit verhogen en producten aanbieden die zijn afgestemd op specifieke markten en klantvoorkeuren.

"In alle bedrijfstakken hebben fabrikanten behoefte aan hoogwaardige technologieën die hen de flexibiliteit bieden om te voldoen aan snel veranderende eisen van de markt", aldus Wolf Gerecke, directeur productmarketing bij Emerson's machine automation business. "De nieuwe AVENTICS Serie XV pneumatische ventielen levert deze prestaties met een geoptimaliseerd debiet, een breed scala aan ventielen en een portfolio met talloze accessoires."

De serie XV ventielen omvat de XV03, met een debiet tot 350 liter per minuut onder normale omstandigheden (Nl/min), en de XV05, die in oktober 2024 op de markt komt en een debiet tot 880 Nl/min heeft.

Alle ventielen uit de Serie XV maken gebruik van de bewezen AVENTICS-kerntechnologie en zijn voorzien van metalen schroefdraad, parallelle bedrading, aluminium basisplaten en compacte afmetingen om de integratie in productiesysteemontwerpen te vergemakkelijken.

Ventielen uit de XV-Serie maken gebruik van consistente interfaces en hebben een brede connectiviteit, bieden een groot aantal aansluitmogelijkheden, van enkelvoudige bedrading tot parallelle aansluitingen, zoals D-sub-connectoren. Ze ondersteunen ook toonaangevende veldbusprotocollen, waaronder PROFINET®, Ethernet/IP, EtherCAT, Powerlink, Modbus TCP, IO-Link en AS-I, om de integratie in machinebesturingsnetwerken te vereenvoudigen.

De Serie XV-ventielen zijn bovendien eenvoudig in bedrijf te stellen. De AVENTICS online configurator ondersteunt het systeemontwerp met nuttige informatie, terwijl de overzichtelijke systeemdocumentatie de machineontwikkeling tijdens de ontwerpfase versnelt.

Ga voor meer informatie over specificaties, kenmerken en hulpbronnen van pneumatische ventielen uit de serie XV van AVENTICS naar https://www.emerson.com/en-us/catalog/aventics-xv03.

https://www.emerson.com/en-us/news/2024/07-new-aventics-series-xv-pneumatic-valves


Nieuwe pneumatische ventielen van Emerson bieden meer flexibiliteit bij de automatisering en een geoptimaliseerd debiet

www.emerons.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers