www.technologieenindustrie.com
R+L Hydraulics News

Compacte koelpompdragers van R+L Hydraulics – Hoge koelprestaties, bestand tegen piek druk

R+L Hydraulics GmbH presenteert koelpompdragers uit de KPV-serie. De koelpompdragers hebben een compact ontwerp, kenmerken zich door hoge koelprestaties en zijn permanent bestand tegen hoge piekdruk tot 16 bar.

Compacte koelpompdragers van R+L Hydraulics – Hoge koelprestaties, bestand tegen piek druk
Koelpompdrager uit de KPV-serie van R+L Hydraulics

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen welke uitwisselbaar zijn conform VDMA 24 561.

Koelpompdragers zijn gedempte verbindingselementen tussen elektromotor en hydraulische pomp in combinatie met een olie-luchtkoeler. Ze worden veel gebruikt in de olie- en hydrauliek sector. De hydrauliek- en aandrijftechniekspecialist met hoofdkantoor in Werdohl biedt compacte koelers uit de KPV-serie aan, die de gebruiker aanzienlijke voordelen bieden: “Bij het ontwerpen van deze serie was de hoogste prioriteit was het integreren van een koelelement dat dynamische drukbelastingen kan weerstaan ​​zónder dat dit ten koste gaat van de koelprestaties”, zegt Patrick Laupitz, teamleider voor binnenlandse verkoop bij R+L Hydraulics. “Met behulp van dynamische langdurige belastingtests hebben we een prismatisch koelelement ontwikkeld dat permanent bestand is tegen de gebruiker specifieke specificaties van piekdrukken tot 16 bar.”

De prismatische koelelementen zorgen voor de hoge koelprestaties van de KPV-serie. “R+L Hydraulics was de eerste fabrikant die standaard catalogi koelpompdragers uitrustte met prismatische standaardkoelelementen”, zegt Laupitz. “Aangezien de aanvankelijk op de markt verkrijgbare koelpompdragers normaliter waren uitgerust met een lamellenbuis als warmtewisselaar, waardoor ze – afgezien van de onbevredigende koelprestaties – vooral beperkt waren tot lekoliekoeling, is het gebruik van prismatische koelelementen vandaag de dag state-of-the-art.” Dankzij de prismatische koelelementen kan de koeler in de overwegend drukloze retourleiding worden geïnstalleerd. “In bepaalde constellaties kunnen echter piekdrukken optreden die niet met conventionele drukmeetapparatuur kunnen worden bepaald”, legt Laupitz uit. “Dit is bijvoorbeeld vaak het geval wanneer een onder druk staande cilinder door een elektromagnetische klep in milliseconden van de druk wordt ontlast richting de retourleiding. Vanwege traagheid en wrijving is het vaak niet mogelijk om de resulterende piekdruk weg te houden van de koeler, wat in het verleden kon leiden tot uitval van de warmtewisselaar vanwege periodieke piekdruk. Met de KPV-serie behoort dit nu tot het verleden.”

De koelpompdragers van de KPV-serie zijn verkrijgbaar in een gedempte versie voor motorgroottes van 80 tot 180l en kunnen worden gecombineerd met voetflenzen. “De volledige uitwisselbaarheid van de installatiematen volgens VDMA 24 561 is daarbij nog een aanzienlijk voordeel”, zegt Laupitz, “en niet alleen wat betreft de installatielengte, maar ook wat betreft de bevestigingspositie van de voetschroefverbinding.”

Naast koelpompdragers ontwikkelt, produceert en verkoopt R+L Hydraulics een breed scala aan componenten voor de vloeistof- en aandrijftechniek, waaronder industriële koppelingen en hydraulische accessoires zoals torsie- en klauwkoppelingen, pompdragers, dempingselementen, warmtewisselaars, koelers en hydraulische tanks. De producten worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen in de machinebouw, scheeps- en voertuigbouw, energie- en milieutechnologie, in de staalindustrie en offshore-technologie, maar ook in speciale toepassingen in de installatietechniek.

www.rl-hydraulics.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers