www.technologieenindustrie.com
Emerson

Het nieuwe laserlassysteem van Emerson automatiseert de assemblage van kleine kunststofonderdelen met complexe geometrieën

Branson GLX-1 platform biedt automatiseringsvriendelijke oplossing voor schoon, trillingsvrij lassen dat productrecycling met gesloten kringloop ondersteunt.

  www.emerson.com

Emerson heeft de nieuwe Branson™ GLX-1 laserlasmachine gelanceerd, die gebruikers de flexibiliteit biedt die nodig is om te voldoen aan de groeiende vraag naar kleine, complexe en delicate omponenten en samenstellingen. De kleine voetafdruk en het modulaire ontwerp van de machine maken hem geschikt voor ISO-8 cleanrooms, terwijl een geïntegreerde automatiseringsbesturingseenheid de installatie vereenvoudigt en communiceert met productierobots.

De nauwkeurige, servogestuurde bediening van de GLX-1 lasmachine zorgt voor een grotere vrijheid bij het ontwerpen en verbinden van componenten met driedimensionale contouren. Dit is vooral handig voor toepassingen met kleine onderdelen voor de medische markt, zoals katheters en wearables met microfluïdische componenten, en sensoren voor de elektronica-, automobiel- en huishoudapparatenmarkt. Het nieuwe lassysteem kan hoogwaardige en gemengde polymeren verbinden, evenals componenten met kritieke of complexe 3D verbindingsgeometrieën of voorgeassembleerde onderdelen zonder risico op schade door hitte of trillingen. Lasnaden worden gemaakt zonder lasnaad of markering, zodat de onderdelen er esthetisch uitzien.

Circulaire productrecycling mogelijk
Om de groeiende interesse van fabrikanten in circulaire productrecycling te ondersteunen, kan de GLX-1 ook op een veilige en niet-destructieve manier lasnaden van conventionele medische apparaten en wearables scheiden. De resulterende demontage maakt het herstel en hergebruik van waardevolle interne componenten mogelijk, ondersteunt duurzaamheidsinitiatieven en vermindert afval.

"We zien een toenemende vraag in een aantal belangrijke markten naar kleinere en zeer ingewikkelde kunststofonderdelen van hoge kwaliteit die vaak gevoelige elektronische componenten bevatten", zegt Emma Wood, Global Product Manager voor Non-Ultrasonics bij Emerson. "Het GLX-1 laserlassysteem maakt de productie van sterke, schone verbindingen mogelijk en biedt geavanceerde connectiviteitsfuncties in een zeer compact pakket, waardoor productiebedrijven producten van de hoogste kwaliteit kunnen ontwikkelen en efficiënt kunnen produceren."

De GLX-1 lasmachine maakt gebruik van Emerson's Simultaneous Through-Transmission Infrared® (STTlr) proces. Deze laserlastechnologie biedt een ongeëvenaarde productie-efficiëntie, lassterkte en esthetiek die superieur zijn aan andere lasmethoden voor kunststoffen. De GLX-1 wordt aangedreven door krachtige lasermodules die configureerbare vermogensniveaus leveren tot maximaal 250 watt per module.

Servoaandrijving zorgt voor nauwkeurige, herhaalbare contactdrukregeling

Een geavanceerde servoaandrijving zorgt voor een nauwkeurige, herhaalbare regeling van de contactdruk via een gesloten regelkring voor lage tot hoge kracht. Pneumatische regeling over een gesloten regelkring is ook mogelijk. Dit resulteert in korte lascycli die hoogvolume productie van hoge kwaliteit in een reeks toepassingen ondersteunen. De RFID-functie (RFID = operating frequency identification) zorgt voor efficiënte en nauwkeurige gereedschapswissels, omdat lasprogramma's worden herkend en toegewezen aan de juiste productiegereedschappen.

De GLX-1 zorgt voor uitstekende connectiviteit en veiligheid, terwijl de functies voor het vastleggen, overbrengen en beveiligen van lasgegevens de overdracht van deze gegevens via interne klantnetwerken vereenvoudigen. Bedienings- en veiligheidsfuncties zijn toegankelijk via de intuïtieve, gebruiksvriendelijke HMI met touchscreen (12 inch), die op een zwenkarm is gemonteerd voor het eenvoudig bekijken vanuit verschillende hoeken.

Het lasapparaat garandeert maximale beveiliging met 99 niveaus van aanpasbare wachtwoordbeveiliging. Het kan ook eenvoudig worden aangesloten op de netwerken van de fabriek en voldoet aan de vereisten voor het Internet of Things (IIoT) of communicatie met compliance voor Data Interface Gateway (DIG) en Fieldbus interface gateways, een USB-poort en een OPC UA-interface.
Meer informatie is te vinden op https://www.emerson.com/de-de/catalog/branson-glx-1.
https://www.emerson.com/en-us/news/2024/05-new-branson-glx-1-laser-welder


Het nieuwe laserlassysteem van Emerson automatiseert de assemblage van kleine kunststofonderdelen met complexe geometrieën

De Branson GLX-1 laserlasmachine van Emerson is geschikt voor het assembleren van kleine kunststof onderdelen met ingewikkelde ontwerpen. Deze automatiseringsvriendelijke oplossing zorgt voor schoon, trillingsvrij lassen, en ondersteunt het recyclen van producten in een gesloten kringloop.

Media:
• Contacten: Emerson Global Media Contacts

Aanvullende informatie:
• Volg Emerson via X Facebook LinkedIn YouTube

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers