www.technologieenindustrie.com
RULAND RM News

Nieuw van Ruland: Monteerbare klemringen met flankgaten

Ruland heeft onlangs monteerbare klemringen gelanceerd met flankgaten voor toepassingen waarbij de klemring rechtstreeks moet worden vastgezet op een component zoals een poelie, kettingtandwiel of metalen plaat.

  www.ruland.com
Nieuw van Ruland: Monteerbare klemringen met flankgaten

Monteerbare klemring van Ruland met geboord flankgat.

De klemringen, ook bekend als schachtkragen, zijn verkrijgbaar met getapte gaten voor een eenvoudige installatie, of met boorgaten in de flank, die de gebruiker flexibiliteit bieden qua bevestigingshardware.

Ruland ontwerpt en vervaardigd schachtkragen voor flankbevestiging met een superieure passing, afwerking en bevestiging. Boring en flank hebben een nauwkeurig vervaardigde haaksheid (TIR ≤ 0,05mm) ten opzichte van elkaar, wat essentieel is voor de bevestigingstoepassingen waar deze kragen meestal voor gebruikt worden. De groef in de kraagflank markeert het werkoppervlak voor een eenvoudige installatie.

Ruland's schachtkragen met flankbevestiging hebben een braamvrije afwerking, wat het een ideale oplossing maakt voor toepassingen in industrieën voor medische producten, voedingswaren of halfgeleiders waarbij vervuiling onaanvaardbaar is. Schachtkragen met flankbevestiging ondergaan proprietaire fabricageprocessen om de ronde boringsgeometrie voor krappe toleranties, de juiste installatiepassing, en betere klemeigenschappen te handhaven.

Ruland levert monteerbare klemringen met flanken voorzien van geboorde of getapte gaten. De geboorde gaten zijn geschikt voor het gebruik van een grotere verscheidenheid aan inch- en metrieke bevestigingshardware. De getapte gaten bieden een rechtstreekse interface tussen de kraag, schroef, en bevestigde component voor de meest betrouwbare passing. Elke configuratie is geschikt voor inbus-, stel-, of pancilinderschroeven. De flankgaten zijn 180 graden aangebracht, zodat de gebruiker de kraag in elke oriëntatie kan installeren.

Ruland vervaardigt monteerbare schachtkragen met flankgaten uit 1215 loodvrij staal voor hoge sterkte, 2024 aluminum met een geanodiseerde afwerking voor lichtgewicht, en 303 roestvrij staal voor corrosiebestendigheid. Zij zijn verkrijgbaar in eendelige uitvoering met boringmaten variërend van 10 mm tot 80 mm.

Schachtkragen met flankgaten worden vervaardigd door Ruland in hun fabriek in Massachu-setts, VS, door middel van strikt gecontroleerde proprietaire processen. De volledige product-specificaties, technische video's, en gratis 3D CAD bestanden zijn verkrijgbaar op ruland.com.

Samenvatting:

  • Schachtkragen of klemringen kunnen direct op kettingtandwielen, poelies en andere componenten worden gemonteerd
  • Geboord model voor flexibele bevestigingsopties
  • Getapt model voor eenvoudige installatie
  • Vervaardigd en op voorraad in de fabriek van Ruland, te Marlboroug, Massechusetts, in de Verenigde Staten
  • Distributiepartner in Nederland: Spruit Aandrijftechniek B.V.

www.ruland.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers