www.technologieenindustrie.com
COVAL

De vernieuwde CVGC-Carbon vacuümgrijper van COVAL met een verbeterde tweede generatie

In 2019 lanceerde COVAL de eerste CVGC-carbon vacuümgrijper. Deze was ontworpen voor collaboratieve robots, op een moment dat deze markt pas net tot ontwikkeling kwam.

De vernieuwde CVGC-Carbon vacuümgrijper van COVAL met een verbeterde tweede generatie

Vandaag lanceert COVAL, in een markt die voortdurend groeit, een tweede generatie vacuümgrijpers, waarbij de modulariteit en compatibiliteit werden geoptimaliseerd en tegelijkertijd prestaties de zijn verbeterd.

Het gaat om veel meer dan slechts een update. COVAL heeft de CVGC-carbon vacuümgrijper opnieuw ontworpen op basis van feedback van klanten, integrators, fabrikanten en operators. Deze nieuwe generatie houdt ook rekening met de huidige en toekomstige trends in de collaboratieve robotmarkt: grotere diversiteit in toepassingen, groei van het aantal fabrikanten, verhoogde co-aanwezigheid met operators en het kunnen hanteren van zwaardere lasten.
 
Veelzijdigheid
Als reactie op al deze veranderingen, heeft COVAL een CVGC ontwikkeld die dankzij de vele configuratiemogelijkheden zeer veelzijdig is. Elke klant kan een “eigen” koolstofvacuümgrijper configureren om aan de specifieke behoeften te voldoen. De grijper is verkrijgbaar in drie maten (240x120 mm, 320x160 mm en 350x250 mm), twee soorten grijpinterfaces (schuim of zuignap) en met of zonder geïntegreerde vacuümgenerator.
 
De CVGC is verkrijgbaar met keuze uit drie bevestiging mogelijkheden en zes aansluitkabels. Hierdoor is hij perfect compatibel met alle grote merken cobots.
 
Vermogen
De CVGC Carbon vacuümgrijper is nu uitgerust met een Multi-stage vacuüm pomp, wat meer vermogen betekent. Deze uitrusting, gecombineerd met het lage gewicht van de behuizing betekent dat de grijper zwaardere lasten kan dragen. De behuizing is gemaakt van carbon en hierdoor tweeëneenhalf keer lichter is dan staal, maar die tegelijkertijd zes keer sterker is.
 
Op deze manier komt de nieuwe grijper tegemoet aan een steeds bredere vraag van fabrikanten en draagt hij bij aan de veelzijdigheid van de CVGC.


De vernieuwde CVGC-Carbon vacuümgrijper van COVAL met een verbeterde tweede generatie

Veiligheid
Omdat de CVGC is ontworpen om samen te werken met operators terwijl ze afzonderlijke, gelijktijdige of afwisselende taken uitvoeren, is de vacuümgrijper uitgerust met een beveiliging rond de randen van flexibel, resistent materiaal om de operator te beschermen mocht hij of zij hiermee in contact komen.
 
Robuustheid 
De verschillende functies van de CVGC-vacuümgrijper (display, vacuümgenerator, vacuümschakelaar, geluiddemper, connectoren, enz.) zijn ondergebracht in een behuizing welke deze functies beschermt tegen stoten en beschadigingen.


De vernieuwde CVGC-Carbon vacuümgrijper van COVAL met een verbeterde tweede generatie  

Een breed scala aan toepassingen
Met zijn ultralichte vacuümgrijper kan COVAL iedere collaboratieve robot transformeren in een hulpmiddel voor het verhogen van de productiviteit en van de kwaliteit van de werkomgeving in een breed scala van industrieën bijvoorbeeld: voedselverwerking, verpakking, kunststofverwerking, enz.
Op verzoek staat ons ontwerpteam ook klaar om vacuümgrijpers op maat te ontwikkelen. De CVGC is een hulpmiddel dat beschikbaar is voor alle fabrikanten, integrators en gebruikers van cobots voor het pelletiseren, het grijpen van dozen of plastic onderdelen enz.


De vernieuwde CVGC-Carbon vacuümgrijper van COVAL met een verbeterde tweede generatie

Kwaliteiten die het verschil maken
Veelzijdigheid
• Compatibel met de meeste cobots voor alle toepassingen.
 
Compactheid en gewicht 
• Minder gewicht en groter hefvermogen.
 
Veiligheid 
• Cobots/mensen delen de werkplek op een veilige en rustige manier
  
Robuustheid 
• Beveiligde productiviteit
 
www.coval-international.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers