www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Conrad: Nieuwe soldeerdampafzuiging van Weller

Betere gezondheidsbescherming op de werkplek: de ZeroSmog Shield Pro zorgt met zijn doordachte ontwerp voor schone lucht bij het solderen, waar dan ook.

Conrad: Nieuwe soldeerdampafzuiging van Weller
Betere luchtkwaliteit bij het solderen en meer ruimte op de werkplek: dat is precies waarvoor de nieuwe ZeroSmog Shield Pro van Weller is bedoeld.

Bij de productie van elektronica, in de werkplaats of bij onderzoek en ontwikkeling: de nieuwe soldeerdampafzuiging van Weller beschermt de gezondheid van werknemers beter. Betere luchtkwaliteit maakt bovendien het werk gemakkelijker en daarnaast bevordert het de concentratie.

Doordacht ontwerp voor meer ruimte op de werkplek
De ZeroSmog Shield Pro is met zijn compacte ontwerp de ideale single-user-oplossing en beschermt met zijn innovatieve dampafzuigsysteem tegen schadelijke rookdeeltjes en gassen die tijdens het solderen ontstaan. Deze innovatieve geoptimaliseerde soldeerdampafzuiging bespaart ruimte, omdat het soldeerstation er direct bovenop kan staan. Dit geldt voor alle gangbare soldeerstations met een voet van maximaal 13 x 18 cm.

Efficiënte filtratie van rookdeeltjes en gassen
Het nieuwe afzuigsysteem is op het werkblad gericht en werkt bijzonder stil. Het zuigt de soldeerdampen af met een traploos regelbare luchtstroom door een speciaal ontworpen luchtkanaal, filtert de lucht met behulp van EPA-E10 actieve koolstoffilters en verbetert zo de luchtkwaliteit op de werkplek. De ZeroSmog Shield Pro controleert automatisch of het filter aan vervanging toe is en geeft dit aan met een groene of rode filterstatusindicator. Het filter laat zich bijzonder snel en eenvoudig vervangen; nog zo'n overtuigende eigenschap van het apparaat.

ESD-veilige antistatische behuizing
Iedereen die al met een Weller-soldeerstation werkt, profiteert van nog een voordeel: een Weller-soldeerstation is rechtstreeks aan te sluiten op het afzuigsysteem. Het afzuigsysteem heeft dan een automatische stop & go-functie en werkt dus alleen als het soldeerstation daadwerkelijk in gebruik is. Nog een pluspunt voor professioneel gebruik: de ZeroSmog Shield Pro voldoet uiteraard aan de hoogste industriële eisen en is met zijn antistatische behuizing ook geschikt voor ESD-veiligheidszones.

Meer informatie over de nieuwe soldeerdampafzuiging van Weller vindt u hier.

www.conrad.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers