www.technologieenindustrie.com
Schneider Electric News

Schneider Electric presenteert de toekomst van groene waterstofinnovatie tijdens de World Hydrogen Summit 2024 

Groene waterstof speelt een cruciale rol bij het behalen van de klimaatdoelstellingen van 2050 voor bedrijven en overheden.

Schneider Electric presenteert de toekomst van groene waterstofinnovatie tijdens de World Hydrogen Summit 2024

Tijdens de World Hydrogen Summit in Rotterdam komen toonaangevende partijen vanuit de hele wereld samen om de toekomst vorm te geven.

De productie van groene waterstof is een dynamisch proces, waarbij water gesplitst wordt met behulp van elektrolyse, aangedreven door hernieuwbare energiebronnen zoals wind of zon. Groene waterstof veroorzaakt geen CO2-uitstoot. Momenteel zijn er nog technologische hindernissen die de productie van groene waterstof bemoeilijken en duur maakt. Schneider Electric werkt met verschillende stakeholders en waterstofproducenten aan oplossingen die deze barrières wegnemen en duurzaamheid te bevorderen.

Het World Hydrogen Summit (13-15 mei) is het grootste wereldwijde evenement over waterstof. In samenwerking met de Nederlandse overheid, de provincie Zuid-Holland, de Rotterdamse haven en Rotterdam stad organiseert de Sustainable Energy Council drie dagen vol innovatie en vernieuwende projecten rondom waterstof.

Verschillende experts zoals Joris Ahsmann, Leif Juergensen, Steve Elliott, Cor Vermeijs, Francisco Zorro en Rob de Jongh zullen aanwezig zijn voor alle vragen omtrent decarbonisatie. SF6 vrij, simulatie processen en open automatisering.

Op dinsdag 14 mei 10:00 zal er een presentatie gegeven worden over Waterstof en veiligheid door Steve Elliott.

Schneider Electric presenteert op stand A110 (H3), de volgende EcoStruxure™ oplossingen:
GM AirSeT™
SF6-gas wordt gebruikt als isolatiegas in elektrische schakelapparatuur, met name in hoogspanningsinstallaties, transformatoren en schakelpanelen. Recent besloot de Europese Unie tot strengere wetgeving rondom het gebruik van dit gas. De GM AirSet™ is volledig vrij van SF6-gas, en is daarmee dé oplossing om de uitstoot van F-gassen terug te dringen. De GM AirSet™ is tijdens de World Hydrogen Summit voor het eerst in Nederland te zien, in navolging van de reeds gelanceerde SM AirSet™ en RM AirSet™

AVEVA™ Process Simulation
Ontwerp duurzame processen met de snelheid die de markt vraagt met het innovatieve, geïntegreerde platform dat een circulaire, duurzame wereld mogelijk maakt.

EcoStruxure™ Automation Expert
Software-centrische industriële automatisering voor stapsgewijze verbeteringen gedurende de gehele operationele lifecycle. Software-centrische industriële automatisering voor stapsgewijze verbeteringen gedurende de gehele operationele lifecycle. Dankzij de nieuwe IEC 61499-norm maakt de industrie een ware revolutie door: een digitale revolutie die software, en niet apparatuur, centraal stelt in de automatisering.

Lien Hespel, Vice President Power Systems Nederland en Belgie van Schneider Electric, benadrukt het belang van groene waterstof en de oplossingen die Schneider Electric ontwikkelt.

Meer weten over de toekomst van groene waterstof en onze innovatieve producten en oplossingen, bezoek onze groene waterstof pagina of kom langs bij de World Hydrogen Summit 2024 op 13-15 mei bij stand A110 (H3).

www.se.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers