www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

Met de Xtra·tec® XT M5250 breidt Walter zijn freesprogramma uit

Met de nieuwe egelfrees M5250 breidt Walter zijn Xtra·tec® XT-frezenprogramma uit in de afmetingen Ø 50, 63 en 80 mm (of 2-3").

Met de Xtra·tec® XT M5250 breidt Walter zijn freesprogramma uit

Kenmerkend voor de nieuwste generatie wisselplaatfrezen van Walter zijn de hoge prestaties in combinatie met proceszekerheid, wat onder andere te danken is aan de versterkte tandruggen en snijplaatzittingen. Daar komt bij de M5250 nog bij dat elke tand apart wordt gekoeld. Aan de voorzijde van de M5250 past Walter de beproefde BC... 1605...-systeemwisselplaten met twee snijkanten toe. Daardoor heeft de gebruiker de keuze uit veelzijdige hoekradii, snijmaterialen en zes geometrieën. De geometrie G51 ("de rustige") is bijzonder geschikt voor toepassingen die gevoelig zijn voor trillingen of lang uitstekende gereedschappen. G55W-snijplaten met WaveCut-geometrie zijn daarentegen ideaal voor titaniumcomponenten met hoge bewerkingsvolumes, zoals die vaak worden toegepast in de lucht- en ruimtevaartsector. Als omtrekplaten past Walter freesspecifieke SC..1105..-snijplaten met 4 snijkanten toe.

Naast staal, gietijzer en moeilijk bewerkbare materialen is de egelfrees ook geschikt voor aluminium en andere non-ferrometalen. In tegenstelling tot andere voltandige egelfrezen kan hij naast hoekfrezen, pocketfrezen en hellend frezen ook voor volgroeffrezen worden gebruikt. Naast de flexibele inzetbaarheid en proceszekerheid, die deels te danken is aan de opmerkelijke rustige loop van de frees, benadrukt Walter het hoge verspaningsvolume door het voltandige ontwerp van de frees en de lagere proceskosten. Dit laatste resulteert enerzijds uit de 2 of 4 bruikbare snijkanten per wisselplaat, en anderzijds uit de nieuwe, slijtvaste Tiger·tec®-snijmaterialen die de gebruiker kan toepassen. Behalve voor de lucht- en ruimtevaartindustrie is de M5250 ook interessant voor de algemene machinebouw.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers