www.technologieenindustrie.com
Renishaw News

Renishaw breidt AGILITY® multi-sensor CMMrange met 5-assige technologie verder uit

Renishaw, wereldwijd actief in meet- en productiesystemen, biedt nu een groter programma van AGILITY® coördinatenmeetmachines (CMM's).

Renishaw breidt AGILITY® multi-sensor CMMrange met 5-assige technologie verder uit

De reeks AGILITY CMM’s is ontworpen en samengesteld voor snelheid en nauwkeurigheid en bouwt voort op de ongeëvenaarde reputatie van Renishaw qua innovatie in de meest veeleisende industriële sectoren. De machines zijn geoptimaliseerd voor het Renishaw REVO® 5-assig multisensorsysteem en brengen nieuwe mogelijkheden naar de werkvloer.

Nathan Fielder, productmanager bij Renishaw voor het AGILITY CMM-programma, legt uit: “We hebben het prijswinnende REVO 5-assige multisensorsysteem onder de loep genomen en vroegen ons af: hoe kunnen we hiermee een nóg betere oplossing realiseren voor de uitdagende eisen van high-end producenten? Het resultaat is de AGILITY reeks - CMM's die de voordelen bieden van het REVO multisensorsysteem waar ze er het meeste toe doen: dichtbij het punt van productie. De beproefde en geteste reeks AGILITY CMM's bevat nu ook machines voor het meetlab, met platforms voor een grote capaciteit die geschikt zijn voor alle zeven speciale REVO sensoren.”

Met de multisensor CMM's kunnen fabrikanten meerdere meetprocessen uitvoeren en resultaten rapporteren op één apparaat. Voor gebruikers van een AGILITY CMM is de volledige reeks REVO sensoren beschikbaar, waaronder tasters voor schakelend meten en contact-scannen, oppervlakteruwheid, temperatuur, ultrasone diktemeting en contactloos meten.

De machineopbouw combineert graniet met geanodiseerd aluminium en biedt daardoor uitstekende sterkte en stabiliteit bij een gegarandeerde meetnauwkeurigheid in het hele meetvolume. Kritische elementen zoals lagerontwerp en -plaatsing, de innovatieve kabelgeleiding en wrijvingsloze lineaire motoren zorgen voor een stabiel en herhaalbaar platform wanneer het REVO systeem op hoge snelheid aan het scannen is. Het minimale contact tussen onderdelen voorkomt wrijving en thermische instabiliteit en vermindert tegelijkertijd de slijtage en behoefte aan onderhoud. Het hoog geplaatste en afgeschermde aandrijfsysteem van de Y-as minimaliseert de bewegende structurele massa en voorkomt vervuiling.

De Renishaw AGILITY S CMM's voor de werkvloer vormen een zeer nauwkeurige en robuuste oplossing om producten te inspecteren in een productieomgeving waarin schone lucht en temperatuurbeheersing niet vanzelfsprekend zijn. Ze zijn leverbaar met werkvolumes van 700 x 900 x 600 mm tot 1600 x 2400 x 1200 mm (X x Y x Z), en in varianten met een verhoogd werkvolume die geschikt zijn voor palletlaadsystemen of draaitafels. Alle modellen hebben hoog geplaatste Y-asgeleidingen voor nog meer stabiliteit en bescherming tegen vervuiling in de lucht. De grotere S-frames hebben een Y-asconfiguratie met dubbele aandrijving en dubbele meetschaal.

AGILITY L machines, ontworpen voor het meetlab, zijn gespecificeerd voor een temperatuurgebied van 18 °C tot 22 °C en bestemd voor hoogwaardige 5-assige metingen met meerdere sensoren in cleanrooms. De opbouw met eenzijdige verhoogde Y-as en een steunkolom geeft ruimere toegang om handmatig producten te plaatsen als automatisering niet nodig is. AGILITY L frames zijn leverbaar met werkvolumes van 500 x 500 x 500 mm tot 1600 x 3500 x 1200 mm (X x Y x Z).

Het AGILITY CMM-programma combineert de brede reeks technologieën en de end-to-end productie-expertise waarop Renishaw zijn reputatie van innovatie en kwaliteit heeft opgebouwd. Leigh Elsworthy, customer services manager voor CMM's, zegt: “Naast het machineframe zijn ook de meettasters, encoders, machinebesturing, lineaire motoren, styli, productopspanning, meetsoftware en zelfs de op laser gebaseerde mapping en verificatiesystemen allemaal door ons ontworpen en gemaakt. Renishaw heeft volledige controle over levering, installatie en onderhoud van de CMM tijdens de gehele levensduur.” Elke machine is error-mapped en gecertificeerd met laserkalibratiesystemen van Renishaw. Alleen gecertificeerde specialisten voeren de installatie en het onderhoud uit, optioneel met een UKAS of A2LA accreditatie.

AGILITY CMM’s zijn ook compatibel met Renishaw Central, een krachtig platform voor productiedata dat rapporteren en procescontrole in gesloten cyclus mogelijk maakt op de werkvloer. Renishaw Central gebruikt meetgegevens om afwijkingen te identificeren en automatisch correcties te verzenden naar de betreffende productiemachines.

www.renishaw.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers