www.technologieenindustrie.com
MAXWELL

Windenergieopslagsysteem

Beijing Huadian Tianren Electric Power Control Technology Co, Ltd, een dochteronderneming van China Guodian Corporation, heeft gekozen voor Maxwell's ultracondensatortechnologie als kerncomponent van een windmolenpark energieopslag demonstratieproject. China Guodian Corporation is één van de vijf grootste energieproducenten in het land en het project is het eerste windpark megawatt energieopslag systeem ter wereld dat is gebaseerd op ultracondensators.

Windenergieopslagsysteem
"De lange levenscyclus en de snelle responsmogelijkheden van ultracondensators zorgen ervoor dat fluctuaties in de energieafgifte worden afgevlakt, waardoor ook grootschalige windparken als betrouwbare energiebron op het elektriciteitsnet kunnen worden aangesloten”, aldus Yu Kang, projectleider van het demonstratieproject bij Beijing Huadian Tianren Electric Power control Technology Co. "We erkennen Maxwell's succesvolle expertise op het gebied van energieopslag, evenals hun geavanceerde en betrouwbare producten."

Het demonstratieproject maakt gebruik van 1152 Maxwell 56V, 130F ultracondensatormodules, waarmee het het grootste ultracondensatorsysteem in windmolenparken is in heel China.

"Maxwell's ultracondensatoren zijn bij uitstek geschikt voor dit windpark energieopslag demonstratieproject, en met een toenemende vraag, zien we veel mogelijkheden voor samenwerking met meer Chinese klanten, waarmee we de op ultracondensators gebaseerde energieopslag toepassingen verder kunnen uitbouwen," aldus dr. Franz Fink, Maxwell's bestuursvoorzitter en chief executive officer.
Vergeleken met conventionele batterijen, laden en ontladen ultracondensatoren sneller en dat bij een langere levensduur en betere prestaties bij lage temperaturen.

De ultracondensatoren van Maxwell stabiliseren de korte fluctuaties in de energieafgifte van windmolenparken en bekabeling in grootschalige installaties en zorgen daarmee voor betrouwbare toegang tot windenergie op het elektriciteitsnet.

Extra informatie over Maxwell's ultracondensatormodules voor windpark toepassingen:
De Maxwell Technologies 56V serie ultracondensator modules levert energie tijdens pieken en dalen van de belangrijkste voedingsbron. Bij langdurige uitval leveren de modules overgang-/brugvoeding aan een back-up bron, zoals een motor-generator of brandstofcel. Voor industriële toepassingen leveren ultracondensator modules energie voor het correct afsluiten van procesapparatuur.

De modules kunnen tot 15 jaar als back-up werken, bij onregelmatig gebruik. Ze zijn zodanig ontworpen dat ze passen in standaard 4U rack-systemen tot 10kW (15 seconden). Twee modules passen samen in een 19-inch rack, terwijl drie modules in een 23-inch rack passen.

Maxwell ultracondensator modules zijn in deze toepassingen een efficiënte vervanger voor batterijen. Ze zijn maximaal 14 jaar onderhoudsvriij en absoluut non-toxisch.

Meer informatie, www.maxwell.com
Windenergieopslagsysteem

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers