www.technologieenindustrie.com
3M Gas & Flame Detection Oldham

Nieuwe detector: OLDHAM lanceert de 700/710 serie

Oldham is bijzonder verheugd de lancering van de OLCT 700 en OLCT 710 detectoren aan te kondigen. De 700/710 serie bestaat uit 3 verschillende modellen -FP, TP of IR- voor het opsporen van brandbare H2S- of CO2-gassen.

Nieuwe detector: OLDHAM lanceert de 700/710 serie
De OLCT 700 kan gebruikt worden in combinatie met een goedgekeurde kabeldoos met verhoogde veiligheid uit uw uitrusting. De OLCT 710 is klaar voor gebruik en bestaat uit een OLCT 700 verbonden met een kabeldoos die de uiteinden bevat en een optionele piekbeveiligingmodule.

De OLCT 700/710 serie is speciaal ontwikkeld voor ruwe en extreme locaties. De werking is betrouwbaar in omstandigheden tussen -40°C en +75°C. Het nieuwe en superieure niveau van duurzaamheid in sensor design bevat een geëlektropolijste 316 roestvrij stalen behuizing en 100% ingekapselde elektronica voor volledige bescherming tegen en ongevoeligheid voor water en corrosie.

De plug-in, plaatselijk vervangbare sensors kunnen makkelijk op locatie vervangen worden. De gebruikersinterface is te bedienen via een kleine draagbare magneet op non-intrusieve wijze en de ingebouwde software is erg éénvoudig in gebruik.

SIL 2 gecertificeerd volgens de IEC 61508:2010 functionele veiligheidstandaard, OLCT 700/710 instrumenten zijn ook ATEX 2G gecertificeerd voor gebruik in ATEX zones 1 en 2.

Nieuwe detector: OLDHAM lanceert de 700/710 serie

Terwijl het TP-model gebruikt maakt van een gifbestendige katalytische sensor om brandbare gassen op te sporen, bevat het IR-model een infrarode sensor om brandbare gassen of CO2 te detecteren.
Re het TP-model is uitgerust met een solid state metal oxide semiconductor sensor (MOS) en is erg geschikt om H2S op te sporen bij extreme toepassingen, waarbij de detector blootgesteld kan worden aan zeer hoge concentraties/temperaturen en zeer lage/hoge vochtigheid. Het wordt vaak gebruikt:
- bij waterzuiveringsinstallaties (eerste behandeling, biologische behandeling etc.),
- in de gas- en olie-industrie (productieplatforms, boorplatformen, raffinaderijen etc.),
- wanneer de temperatuur boven de werktemperatuur van 40-50°C komt.

De 700/710 serie is compatibel met alle Oldham MX-regelaars en is ook ModBus-compatibel met de MX 40 waar tot 32 detectoren op aangesloten kunnen worden.

Nieuwe detector: OLDHAM lanceert de 700/710 serie

De MX 40 heeft een 2 Gb SD-geheugenkaart en slaat alle gegevens in CVS-formaat op (metingen, alarmen, fouten). De gegevens kunnen direct op het toestel gelezen worden of digitaal met behulp van onze File Log Viewer-software die u gratis van onze website kunt downloaden.

De MX 40 is op afstand toegankelijk via ethernet of GSM. Een webpagina geeft direct de metingen en de status van de kanalen weer en is toegankelijk vanaf iedere computer of draadloze telefoon verbonden met het internet. Deze optie maakt het voor u ook mogelijk om een SMS of e-mail te ontvangen in het geval van een alarm.

Bezoek de pagina's www.oldhamgas.com voor meer informatie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

3M Gas & Flame Detection Oldham
Nieuwe MX 32 Gas Detectie Centrale Nu Beschikbaar
3M Gas & Flame Detection Oldham
BM 25 Wireless ontvangt goedkeuring van CSA

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers