www.technologieenindustrie.com
3M Gas & Flame Detection Simtronics

Simtronics ontvangt SIL2-certificering voor GD10P/PE gasdetectoren

Met veel genoegen maakt Simtronics bekend dat de infraroodgasdetectoren GD10P en GD10PE nu SIL2-gecertificeerd zijn en voldoen aan de SIL3-norm.

Simtronics ontvangt SIL2-certificering voor GD10P/PE gasdetectoren
De detectoren uit de serie GD10P zijn zeer duurzame en onderhoudsarme analoge 4-20 mA infraroodpunttransmitters voor brandbare gassen.

De Simtronics GD10P-detector is de benchmark voor de detectie van brandbare gassen in offshore-installaties. Deze gasdetector bepaalt de norm als het gaat om veiligheid, stabiliteit en lage onderhoudskosten. De GD10P wordt geleverd met 5 jaar garantie op de volledige transmitter en 15 jaar garantie op de infraroodbron. De functies van de GD10P maken een doeltreffende reactie mogelijk wanneer gevaarlijke gassen in zeer verschillende industriële omgevingen worden gedetecteerd, variërend van industriële ketelkamers tot petrochemische offshore-installaties.

Deze infraroodgasdetectoren verschillen van alle andere modellen. Deze maken namelijk gebruik van solid-state infraroodbronnen op basis van silicone. Het volledige optomechanische ontwerp en de constructie zijn zo stabiel dat een ultrasnelle reactiesnelheid kan worden bereikt van minder dan 2 seconden. Tegelijkertijd zorgen de ongeëvenaarde levensduur en detectiestabiliteit voor lagere onderhouds- en servicekosten.

Binnen de markt bieden wij de langste garantietermijn voor zowel de detector als de infraroodbron.
Voor upgradetoepassingen is een bridge-interface beschikbaar waarmee de detector direct wordt aangesloten op katalysatorsystemen met de bestaande bekabeling en besturingsmodules.

De detector is goedgekeurd voor gebruik wereldwijd in gevaarlijke omgevingen.
Via de HART®-interface die voldoet aan de industrienorm wordt de snelle optische responstijd geconfigureerd en wordt toegang geboden tot uitgebreide onderhoudsgegevens.

Al deze functies vallen onder de TÜV Rheinland Safety Integrity Level-2-certificering (SIL) voor één enkele transmitter en de SIL3-certificering voor installaties met redundante transmitters.

Simtronics ontvangt SIL2-certificering voor GD10P/PE gasdetectoren

Ga voor meer informatie naar de pagina's over de www.simtronics.eu.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers