www.technologieenindustrie.com
OMRON News

OMRON introduceert de K7DD-PQ-serie geavanceerde conditiebewakingsapparaten voor motoren

Voorkom onverwachte uitval van apparatuur door het bewaken van moeilijk te meten storingsmodi, waaronder frequente toerentalveranderingen en motoren met snel veranderende belastingen.

OMRON introduceert de K7DD-PQ-serie geavanceerde conditiebewakingsapparaten voor motoren

OMRON heeft onlangs de K7DD-PQ-serie geïntroduceerd, een geavanceerd conditiebewakingsapparaat voor motoren dat is ontworpen om de detectie van afwijkingen op productielocaties te automatiseren. De K7DD past perfect bij de visie van OMRON op slim onderhoud: door live gegevens te verzamelen, te bewaken en te analyseren, biedt OMRON oplossingen waarmee gebruikers deze gegevens kunnen gebruiken voor besluitvorming.

Door meer dan 400 soorten kenmerkwaarden te analyseren die zijn afgeleid van stroom- en spanningsmetingen, kan de K7DD-PQ specifieke storingsmodi detecteren, zoals versleten messen, vastzittende spanen of verslechterende lagers in spindelmotoren van machinegereedschap. Dankzij deze automatisering is er geen afhankelijkheid meer van de ervaring en waarneming van ervaren medewerkers, waardoor minder inspectiewerkzaamheden nodig zijn en onverwachte defecten van apparatuur worden voorkomen.

De K7DD-PQ zorgt voor nauwkeurige en uitgebreide gegevensverwerking. Hij is voorzien van snelle 2,5 μs-monsternametechnologie die zelfs de meest vluchtige afwijkingen registreert en beschikt over de mogelijkheid van 6-kanaals simultaan/continu bedrijf met gegevensverwerking zonder weglatingen of afwijkingen. Hij kan effectief servomotoren en inductiemotoren bewaken en afwijkingen detecteren die worden veroorzaakt door openingen tussen de rotor en de stator of veranderingen in het koppel. Het apparaat biedt zelfstandige conditiebewaking binnen de productielocatie, waardoor complexe installaties of cloudgebaseerde systemen niet nodig zijn. Doordat het eenvoudig achteraf kan worden aangebracht op het bedieningspaneel, zijn moeiteloze lokale bewaking en onmiddellijke detectie van afwijkingen mogelijk.

De K7DD-PQ werkt met een snelheid van 50 ms en kan apparatuur met variabel toerental bijbenen, waardoor aanzienlijk minder inspectiewerkzaamheden nodig zijn. Hij vereenvoudigt gegevensanalyse door automatisch effectieve kenmerkwaarden en drempelwaarden te selecteren, waardoor verschillende storingsmodi en de hoofdoorzaken ervan kunnen worden geïdentificeerd. Dit zorgt voor betrouwbare resultaten en verbetert de algehele effectiviteit van de apparatuur.



De K7DD-PQ-serie van OMRON helpt bij het automatiseren en optimaliseren van onderhoudstaken. Zo wordt een oplossing geboden voor arbeidstekorten en voldaan aan de behoefte aan efficiënte onderhoudsmethoden. Uiteindelijk worden onverwachte storingen in apparatuur voorkomen en de productiviteit in productieprocessen verbeterd.

www.industrial.omron.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers