www.technologieenindustrie.com
NSK

NSK ontwikkelt Active Caster voor servicerobottoepassingen

NSK heeft een NSK Active Caster-eenheid voor actief reizen ontwikkeld om de mobiliteit van collaboratieve robots te vergroten, waardoor deze geschikt wordt voor landen met een vergrijzende bevolking of een tekort aan arbeidskrachten, en kan worden gebruikt met verschillende robots.


NSK ontwikkelt Active Caster voor servicerobottoepassingen
NSK's Active Caster kan in alle richtingen bewegen, zware lasten dragen en hellingen nemen.

De NSK Active Caster wielunit is geschikt voor gebruik in de buurt van mensen. De intelligente, stille en compacte Active Casters, die worden gemonteerd op servicerobots, worden momenteel in de praktijk getest en kunnen binnenkort een rol spelen op werkplekken over de hele wereld. Servicerobots die samenwerken met mensen vormen een heel nieuwe sector, die directe voordelen biedt voor bepaalde industrieën, waaronder logistieke en medische.

Ziekenhuizen en zorginstellingen verlangen bijvoorbeeld dat werknemers fysiek veeleisende taken binnen een bepaald tijdsbestek uitvoeren om patiënten te helpen bij hun herstel. Active Casters kunnen hier als servicerobots fungeren door het automatiseren van medische karren, het vervoeren van medische benodigdheden, het verplaatsen van brancards en het verminderen van de algehele werklast in deze drukke omgevingen.

Deze service kan van vitaal belang zijn in veel gevestigde economieën over de hele wereld die te kampen hebben met een vergrijzende bevolking en een tekort aan arbeidskrachten. Op dergelijke locaties kunnen cobots en servicerobots die gebruik maken van Active Casters al snel onmisbaar zijn bij het automatiseren van repetitieve en handmatige taken, waardoor mensen zich kunnen richten op hoogwaardige activiteiten.


NSK ontwikkelt Active Caster voor servicerobottoepassingen
NSK Active Caster is een omnidirectionele gemotoriseerde aandrijving voor cobot- en servicerobottoepassingen.

Ook in de bredere samenleving zijn er potentiële toepassingen, zoals het helpen van mensen met beperkte mobiliteit. Active Casters kunnen bijvoorbeeld als onderdeel van een robotkoffer worden ingezet om het reizen vergemakkelijken, of kunnen als onderdeel van een loopwagentje eveneens als looprek fungeren voor het verplaatsen van spullen in huis. Het programmeerbare looprek kan zich terugtrekken als het in de weg staat en weer actief worden als dat gewenst is, zodat de gebruiker meer ruimte heeft als hij zit en zich niet druk hoeft te maken als het looprek niet binnen bereik is.

Momenteel ondergaat de NSK Active Caster herhaalde tests in een laboratorium met verschillende werkomgevingen, zoals vloeroneffenheden, tapijten, hobbels en hellingen. Het team wil er zeker van zijn dat het product zich in alle richtingen kan bewegen, zware ladingen kan dragen en hellingen kan nemen op de meest uitdagende terreinen. De Active Casters hebben twee motoren per wiel, waarbij sturen en bewegen worden geregeld door hun verschil in rotatiesnelheid. De ontwikkelingsingenieurs van het bedrijf zullen het ontwerp verder uit ontwikkelen door gebruik te maken van NSK's sterke punten op het gebied van lager- en smeringstechnologie.


NSK ontwikkelt Active Caster voor servicerobottoepassingen
NSK Active Casters zijn uitgerust met twee motoren per wiel.

Het in balans brengen van prestaties en kosten is een belangrijk aandachtspunt in het ontwikkelingsproces. Om deze ambitie waar te maken gebruikt het team technologie en knowhow uit vele onderzoeks- en ontwikkelingsgebieden.

NSK produceert al meer dan 100 jaar lagers, waardoor het bedrijf nauwe banden heeft opgebouwd met geavanceerde gebieden zoals cobots en servicerobots. In het Active Caster project zal NSK, net als in vele eerdere projecten, intensief blijven communiceren met zijn klanten en er alles aan doen om oplossingen te bedenken die waarde toevoegen aan de industrie en de maatschappij.

www.nsk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers