www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

Walter Thrill·tec™ schroefdraadfrees TC645 Supreme

Onder de naam Thrill·tec™ presenteert Walter innovatieve draadfreesgereedschappen die de bewerkingsstappen voor het boren van kerngaten (drilling) en draadsnijden (threading) in één gereedschap en bewerking combineren.

Walter Thrill·tec™ schroefdraadfrees TC645 Supreme

Dat geldt ook voor de circulaire schroefdraadfrees TC645 Supreme die bovendien een afschuining bij de schroefdraadingang kan maken. Het combineren van de werkstappen verhoogt de productiviteit en maakt de 3-in-1-schroefdraadfrees interessant voor zowel massaproductie als kleine series. Fabrikanten van massaproducten profiteren van een lange levensduur en korte bewerkingstijden; omdat de multitasking-mogelijkheid resulteert in minder stilstand van de machine als gevolg van gereedschapswisselingen. Ook voor fabrikanten van kleine series is de TC645 Supreme de moeite waard, omdat zij nog maar één gereedschap nodig hebben en zo naast gereedschapswisselingen ook machineruimte besparen.

De sleutel tot de multitasking-mogelijkheid van de linkssnijdende schroefdraadfrees is de frontale freesgeometrie en de inwendige koelmiddeltoevoer. Deze optimaliseert ook bij hoge snijsnelheden de spaanafvoer en tandvoedingen, zodat het gereedschap zowel voor blinde als doorlopende gaten in de afmetingen 2 of 2,5 × DN kan worden toegepast. De universele schroefdraadfrees is krachtig in alle ISO-materialen P, M, K, N en S tot 48 HRC, waaraan de eigen coating van Walter ' de kwaliteit WB10TJ in grote mate bijdraagt. Naast de hoge proceszekerheid en universaliteit is de TC645 Supreme bijzonder economisch: de kosten per schroefdraad blijven relatief laag door de snellere bewerking en de besparing bij wisseltijden. Walter start met de TC645 Supreme aan te bieden in de afmetingen M4–M12, UNC8–UNC½ en G1/16–G¼; meer varianten staan op de planning.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers