www.technologieenindustrie.com
Parker News

Parker introduceert de nieuwe AC-drivecontroller

Parker heeft zijn AC20F-aandrijfcontroller gelanceerd, een modulaire aandrijving ontworpen voor hydraulische toepassingen en hydraulische pompsystemen met variabele snelheid, waaronder de Drive Controlled Pump.

Parker introduceert de nieuwe AC-drivecontroller

De AC20F is al verkrijgbaar in tal van vermogensniveaus van 1,5 kW tot 180 kW en dekt daarmee een uitgebreid scala aan toepassingen af. Ondanks de compacte afmetingen biedt de nieuwe regelaar een brede keuze aan kant-en-klare functies, zoals de sensorloze vectormodus voor het regelen van AC-inductiemotoren. Toestandsbewaking van hydraulische aggregaten wordt ook ondersteund: het oliepeil en de temperatuur en de toestand van het filter worden automatisch gedetecteerd en leiden, indien nodig, tot een waarschuwing of zelfs tot het stoppen van de toepassing.

De AC20F is met name geschikt als aandrijfregelaar voor de verbeterde DCP, de hydraulische aandrijfoplossing van Parker met variabel toerental. Er worden vier bedrijfsmodi ondersteund: in de stroomregelingsmodus (Q) modus stelt de AC20F het juiste pomptoerental in op basis van het gespecificeerde debiet. In de drukmodus (P) regelt de omvormer de druk op basis van het regelsignaal en de terugkoppeling van een gesloten drukomvormer. De PQ-modus combineert deze eerste twee opties. Daarnaast biedt de AC20F ook een elektronische lastgecompenseerde pompmodus (eLCP). Met deze lastafhankelijke functie is het mogelijk om de hoge dynamiek van de gebruikte smoorklep te combineren met de efficiëntie en het energiebesparingspotentieel van de door de aandrijving geregelde pomp.

Het scala aan functies van de nieuwe aandrijving kan worden uitgebreid met tal van optionele modules. De I/O-capaciteit van de basisversie kan bijvoorbeeld worden uitgebreid met I/O-optiekaarten; Met de optionele encoderterugkoppelingskaart kan een incrementele encoder worden aangesloten, waardoor alle voordelen van vectorregeling met gesloten lus worden benut. Daarnaast kan de AC20F worden uitgerust met communicatiekaarten voor veldbuscommunicatie met open standaarden, waaronder CANopen, PROFIBUS, PROFINET, EtherCAT en EtherNet/IP.

Een ander voordeel van de AC20F is de Drive System Explorer (DSELite) configuratiesoftware van Parker. Het is gebaseerd op duidelijke blokprogrammering en biedt een intuïtieve gebruikersinterface. Hierdoor kan de gebruiker toepassingen gemakkelijk en gemakkelijk configureren en parameteren zonder door ingewikkelde menu's te hoeven navigeren. Dit concept maakt de nieuwe AC20F geschikt voor OEM-machinebouwers die een compacte, rendabele en gebruiksvriendelijke aandrijving nodig hebben voor hydraulische toepassingen, maar die niet willen inleveren op prestaties.

Ga voor meer informatie over dit product naar: https://ph.parker.com/nl/nl/ac-advanced-hydraulic-purpose-drive-controller-series-ac20f.

www.parker.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers