www.technologieenindustrie.com
NSK

Agritechnica 2023: robuuste NSK lagers ondersteunen bodemvriendelijke landbouwoplossingen

Op de Agritechnica 2023 (12-18 november, Hannover, Duitsland) zal NSK een drietal belangrijke zaken aan de orde stellen die de landbouwsector beïnvloeden: duurzame grondbewerking, chemievrije onkruidbestrijding en het gebruik van robotica.


Op stand C12 in hal 15 demonstreert het bedrijf haar deskundigheid bij het toepassen van de nieuwste lagertechnologieën door fabrikanten van landbouwmachines, voor betere prestaties, duurzaamheid en zuinigheid. Bezoekers van de stand krijgen drie voorbeelden te zien van real-life klantsystemen die gebruik maken van NSK's innovatieve lageroplossingen.

Continue smeersystemen en een optimale afdichting behoren tot de onderscheidende kenmerken die ervoor zorgen dat NSK lagers een lange levensduur hebben, zelfs onder zware bedrijfsomstandigheden. De beste manier om deze claim te valideren is door succesvolle projecten te presenteren, en dat is precies de aanpak van NSK op de Agritechnica. Alle getoonde klantoplossingen hebben betrekking op duurzame onkruidbestrijdings- en onderhoudssystemen die de landbouwindustrie helpen bij het vervangen van glyfosaat en bij het op een milieuvriendelijke manier beschermen van de grond.

Een goed voorbeeld hiervan is de FarmDroid FD20 ecologische en CO2-neutrale automatische onkruid- en zaairobot met zonnepaneel. Dankzij de 24-uurs autonome werking zonder externe energiekosten, verwacht FarmDroid een terugverdientijd van ongeveer 12 maanden voor investeerders in zijn FD20.

Wat betreft de werking, gebruikt de FD20 een GPS-signaal voor het markeren van de plaatsing van gewassen bij het zaaien, waarna een mechanische onkruidbestrijding volgt, zowel tussen als binnen de rijen. Om deze taken op een betrouwbare manier uit te voeren, maakt de FD20 gebruik van NSK's 6004 serie precisie diepgroefkogellagers met DDU afdichting aan beide kanten ter voorkoming van het binnendringen van verontreinigingen. De robuustheid van dit lager wordt verder ondersteund door de binnen- en buitenringen van NSK's gepatenteerde ES1 roestvaststaal, dat betere corrosiebestendigheid biedt dan standaard martensitisch roestvaststaal, zonder verlies van hardheid. Dit resulteert in lagere onderhouds- en stilstandskosten.

Een andere belangrijke klantendemo op de NSK stand is de Ferri frontklepelmaaier voor het trimmen van taluds en randen. De Ferri klepelmaaier kan bevestigd worden aan werktuigdragers zoals de Unimog en is ideaal voor onderhoudstaken rond de boerderij. Deze innovatieve maaiers maken gebruik van NSK Agri Disc Hubs: dubbelrijige hoekcontactkogellagers met een gespleten binnenring die hoge axiale en kantelkrachten absorbeert tijdens het rijden.

NSK levert de dubbelrijige hoekcontactkogellagers in een robuuste unit met klantspecifieke afmetingen en een combinatie van labyrint- en contactafdichtingen om zowel het binnendringen van verontreinigingen als het ontsnappen van vet te voorkomen.

Verder richt NSK de schijnwerpers op de Adelhelm wijngaard/boomgaard rolschoffel voor mechanische onkruidbestrijding. Met dit type mechanisch grondbewerkingssysteem is chemievrije onkruidbestrijding mogelijk, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor een optimale bodemvoorbereiding. In deze roterende schoffels, die zonder externe aandrijving werken, zorgen NSK Agri Disc Hubs voor wrijvingsarme rotatie van de rollen onder zware werkomstandigheden, zoals de aanwezigheid van stenen, stof, vuil, vocht en schokbelastingen.

Zelfs onder extreme belasting garanderen Agri Disc Hubs - en dus de apparatuur die ze bedienen - een levensduur die vele malen langer is dan die van andere commercieel verkrijgbare oplossingen. Bovendien zorgt de modulariteit van deze kosteneffectieve, zelfsmerende, kant-en-klare units voor snelle aanpassing aan specifieke eisen.

NSK presenteert daarnaast een verscheidenheid aan andere industriespecifieke lagerinnovaties op de Agritechnica 2023. In de meeste gevallen worden deze geproduceerd in de fabriek in Neuweg, Munderkingen, Duitsland. De fabriek, opgericht in 1954 als rollagerfabriek voor een toonaangevende fabrikant van landbouwmachines en in 1990 overgenomen door NSK, beschikt over bijzonder flexibele productiefaciliteiten. Dit biedt de mogelijkheid om zelfs kleine series klantspecifieke rollagers zeer efficiënt te produceren.

"We hebben tientallen jaren ervaring en kennis met en over de bedrijfsomstandigheden van rollagers in landbouwmachines", zegt Gregory Paczek, Industrie Manager Agricultural Technology Industry bij NSK. "Onze staat van dienst bij het ondersteunen van OEM's in de landbouw bij het ontwikkelen van nieuwe en duurzame oplossingen is ongeëvenaard, zoals bezoekers aan Agritechnica zullen ontdekken." 

1) De FarmDroid FD20 ecologische en CO2-neutrale autonome onkruid- en zaairobot zal verschijnen op de NSK-stand op Agritechnica. Foto: FarmDroid


Agritechnica 2023: robuuste NSK lagers ondersteunen bodemvriendelijke landbouwoplossingen

2) De FarmDroid FD20 maakt gebruik van NSK's 6004-serie precisie diepgroefkogellagers met DDU-afdichting aan beide zijden om het binnendringen van verontreiniging onder zware bedrijfsomstandigheden te voorkomen. Foto: FarmDroid


Agritechnica 2023: robuuste NSK lagers ondersteunen bodemvriendelijke landbouwoplossingen

3) NSK Agri Disc Hubs bevatten grote hoekcontactlagers om hoge axiale en kantelkrachten op te vangen, naast een effectieve afdichting en een flensverbinding voor directe montage op de machine.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers