www.technologieenindustrie.com
DENSO

DENSO president kondigt R&D investeringsplan van €63 miljard (¥10 biljoen)

Tijdens zijn eerste publieke optreden in Europa als president en COO van DENSO, Fortune 500 leverancier van geavanceerde automobieltechnologie, maakte Shinnosuke Hayashi bekend dat het bedrijf van plan is om de komende tien jaar €63 miljard (¥10 biljoen) te investeren in onderzoek en ontwikkeling, in lijn met zijn streven naar nul uitstoot en nul verkeersdoden in mobiliteit en maatschappij.

DENSO president kondigt R&D investeringsplan van €63 miljard (¥10 biljoen)

Tijdens een aankondiging op de IAA Mobility in München, Duitsland, benadrukte de onlangs benoemde DENSO president de rol van de auto-industrie in het algemeen bij het aanpakken van CO2-uitstoot. Hij riep daarbij de sector op om gezamenlijk oplossingen te vinden om transport als geheel veiliger en milieuvriendelijker te maken. Volgens Hayashi hebben ondernemingen als DENSO de plicht om de planeet te beschermen voor toekomstige generaties, door het ontwikkelen van geavanceerde technologieën waarmee de tweevoudige uitdaging van milieuvervuiling en verkeersdoden kan worden aangegaan.

Om de groeiende overgang naar elektrisch aangedreven motoren mogelijk te maken, werd bekendgemaakt dat een aanzienlijk investeringspakket DENSO in staat zal stellen om technologieën voor elektrificatie te ontwikkelen en zijn productportfolio verder uit te breiden om tegemoet te komen aan de evoluerende behoeften van het mobiliteitsecosysteem. Het bedrijf is bezig zijn wereldwijde productiecapaciteit te verhogen en ligt op schema om rond 2025 circa 12 miljoen omvormers per jaar te kunnen produceren. Tegelijkertijd consolideert het zijn expertise in de productie van voertuighalfgeleiders en thermische managementsystemen. Vooruitgang op deze terreinen zal de functionaliteit en actieradius van elektrische voertuigen verbeteren en zo de weg naar elektrificatie effenen.

Tijdens zijn toespraak benadrukte Hayashi opnieuw DENSO's vastberadenheid om in de industrie de leiding te nemen op het gebied van CO2-neutraliteit. Deze belofte volgt op de recente bekendmaking van plannen om rond 2050 CO2-neutraliteit te hebben gerealiseerd in de complete toeleveringsketen van het bedrijf. Bij het succesvol realiseren van CO2-neutraliteit (met credits) binnen de vestigingen in Japan en Europa is het bedrijf al goed op weg om operationele CO2-neutraliteit te bereiken rond 2035. Hayashi benadrukte tevens de transformatieve impact van innovatieve technologieën, zoals CO2-afvang en -recycling, en de implementatie van SOFC (Solid Oxide Fuel Cell) en SOEC technologieën (Solid Oxide Electrolysis Cell) in de Japanse fabrieken van DENSO. Nu deze technologieën hun doeltreffendheid in Azië hebben bewezen, zullen ze binnenkort ook in een aantal Europese fabrieken worden geïntroduceerd.

Shinnosuke Hayashi, president en COO van DENSO, zei: "In de loop van de geschiedenis hebben mensen de handen ineen geslagen om belangrijke uitdagingen aan te gaan. Bij één van de grootste uitdagingen waar de mensheid ooit voor heeft gestaan, is het van vitaal belang dat organisaties als DENSO samenwerken en harmoniëren met partners over de hele wereld om de problemen van onze planeet op te lossen. Wij geloven dat mobiliteit hierbij een belangrijke rol speelt en willen leidend zijn voor de industrie bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën en oplossingen voor veilige en hoogwaardige mobiliteit en productie. We maken enorme stappen vooruit in onze eigen productieactiviteiten en geloven door dit te doen, dat we de gehele industrie kunnen stimuleren hetzelfde te doen ten voordele van de samenleving op de middellange en lange termijn."

Hayashi refereerde ook aan zijn eigen persoonlijke reis binnen de DENSO organisatie en hoe dit hem heeft geïnspireerd bij het ontwikkelen van zijn visie voor het bedrijf. Nadat hij in 1986 bij DENSO begon als ingenieur, werkte hij aan de ontwikkeling, massaproductie en globale bedrijfsontwikkeling van de ECU (Engine Control Unit) motor, 's werelds eerste volledig elektronisch gestuurde dieselmotor (common rail systeem).

In zijn 37-jarige carrière is hij opgeklommen binnen het bedrijf en heeft hij impact gemaakt op de DENSO Group. In 2015 werd hij benoemd tot Executive Director van DENSO Corporation, waar hij de leiding had over de ontwikkeling van een elektronicaplatform voor geïntegreerde besturing van het complete voertuigsysteem en een leidende rol speelde bij bedrijfshervormingen en nieuwe productplanning binnen de mobiliteitselektronica.

Een jaar nadat hij Chief Software Officer werd in 2020, werd hij gepromoveerd tot Senior Executive Officer van DENSO Corporation en een jaar later werd hij benoemd tot hoofd van de Mobility Electronics Business Group. Sindsdien heeft hij een sterke reputatie opgebouwd als drijvende kracht achter bedrijfsbrede hervormingen en is hij een gepassioneerd voorstander van de integratie van software in het DENSO portfolio van producten en oplossingen.


  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers