www.technologieenindustrie.com
BRADY

Flexibele labelfeeder voor SMT-lijnen maakt traceerbaarheid betaalbaar

De internationale identificatiespecialist Brady en het in Duitsland gevestigde AMS Software & Elektronik slaan de handen in elkaar om geavanceerde, geautomatiseerde en betaalbare labelfeeders voor traceability op de markt te brengen voor elektronicafabrikanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “De combinatie van de flexibele ALF14-labelfeeders van AMS met de geavanceerde traceerbaarheidslabels van Brady, geeft gebruikers een efficiënte labelingautomatiseringsoplossing voor SMT-lijnen in printplaatproductie,” zegt David Walmsley, EMEA Business Development Manager bij Brady.

Flexibele labelfeeder voor SMT-lijnen maakt traceerbaarheid betaalbaar
Traceerbaarheid
“De vraag naar traceerbaarheid is nooit groter geweest,” vervolgt Walmsley. “Het zijn niet langer de grote bedrijven die traceerbaarheid vragen en implementeren. Tegenwoordig eisen tal van sectoren traceerbaarheid, en dit in de volledige toeleveringsketen, waardoor ook relatief kleine bedrijven gevraagd worden om te voldoen. We zijn ervan overtuigd dat betaalbare, kwalitatieve labelfeeders deel zullen uitmaken van de oplossing die volledige toeleveringsketens kostenefficiënte traceerbaarheid zal bieden.”

Verschillende afmetingen

De ALF14-labelfeeders van AMS zijn competitief geprijsd, ontworpen voor duurzaamheid, en eenvoudig aanpasbaar aan standaard labelgroottes en tapebreedtes gaande van 5 x 5 mm tot 53 x 53 mm. “De ALF14-25, ALF14-40 en ALF14-55 doen kosten dalen en kwaliteit stijgen, want labeldragers moeten niet op maat afgesneden worden en de feeders kunnen voor meer dan één labelgrootte worden gebruikt,” zegt Ivan Bajic, General Manager van AMS Software & Elektronik GmbH. “De ALF14-labelfeeders beantwoorden aan de behoeften van verscheidene sectoren, want ze werken met labelmaterialen van diverse maximumgroottes. Ze zijn de beste keuze voor gespecialiseerde machines en voor de elektronicasector.” Daarenboven zijn alle ALF14-modellen modulaire labelfeeders waarbij niet langer de volledige feeder vervangen moet worden als of wanneer pick-and-place machines vervangen worden. Alleen de feedermachineadapter moet worden vervangen, aan 20 % van de kostprijs van een nieuwe feeder.

Gebruiksvriendelijk

De drie labelfeeders van de ALF14-reeks worden allemaal geleverd met adapters voor standaard SMT pick-and-place systemen, waardoor ze een bijzonder flexibele tool met een erg korte insteltijd worden. Om het toestel op een andere machine te monteren, bevestigt u de overeenstemmende adapter aan de feeder en uw traceerbaarheidssysteem is weer actief.

Het volautomatische labelgeleidingssysteem van de labelfeeder verzekert een reproduceerbare labelpositionering voor pick-and-place systemen. De eenvoudige en snelle detectie en verdeling voldoen aan de eisen van de hedendaagse picking-apparatuur, terwijl het compacte formaat ervoor zorgt dat het toestel zo weinig mogelijk plaats inneemt in uw feeder-rek.

“De vlotheid waarmee van materiaal wordt gewisseld, zelfs bij verschillende labelgroottes, was een belangrijke vraag van de industrie waarop AMS zich tijdens de ontwerpfase heeft geconcentreerd. Iedere ALF14-labelfeeder kan verschillende labels verdelen, wat snelle en vlotte handelingen mogelijk maakt bij de dagelijkse activiteiten,” verklaart Mr. Bajic.

Speciale traceerbaarheidslabels voor printplaten
De labels van de Brady UltraTemp™ Series kunnen blanco of volgens de specificaties van de klant voorbedrukt worden geleverd, klaar voor verdeling door de ALF14-labelfeeders. UltraTemp-labels blijven tijdens het hele PCB-productieproces intact en leesbaar, en zijn bestand tegen tal van chemicaliën, extreme temperaturen en hoge druk. Verder blijft ook de integriteit van zowel het materiaal als de bedrukking behouden, wat 100% traceerbaarheid in de volledige toeleveringsketen oplevert. En bovendien zijn deze labels ook specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de hedendaagse automatisering. “Brady werkt al jaren aan de ontwikkeling van materialen die makkelijk verdeeld kunnen worden,” vertelt David Walmsley. “Immers, als de verdeling niet correct verloopt, valt de productielijn stil en kan de traceerbaarheid verloren gaan. Brady heeft courante problemen bij het automatisch aanbrengen van labels opgelost en daarvoor specifieke materialen ontwikkeld.”

Meer flexibiliteit
De Brady UltraTemp-labels kunnen zelfs ter plaatse worden geprint door een Brady-printer aan de ALF14-labelfeeder van AMS te koppelen. Heeft u veel verschillende bedrukkingen nodig? Dan kunt u een Brady-labelprinter aan uw geautomatiseerde traceerbaarheidsoplossing toevoegen om eender welke barcode, QR-code of serienummer in uiterst resistente inkt op blanco traceerbaarheidslabels te printen voor maximale flexibiliteit die voldoet aan de vereisten van de hedendaagse SMT-lijnen.

Voor meer informatie of voor een gratis ALF14-demonstratie, stuur een e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Flexibele labelfeeder voor SMT-lijnen maakt traceerbaarheid betaalbaar
Flexibele labelfeeder voor SMT-lijnen maakt traceerbaarheid betaalbaar

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers