www.technologieenindustrie.com
Murrelektronik

NEC-Class-2-toelating voor de elektronische zekering MICO

Met MICO kunnen energiebegrensde stroomkringen - ook wel NEC-Class-2 circuits genoemd - bijzonder effectief worden opgebouwd - zonder speciale toegelaten netvoedingen! De MICO schakelkastmodules van Murrelektronik zijn een reeds bewezen oplossing voor een intelligente stroomverdeling en een betrouwbare afzekering van laststroomkringen. MICO beschikt nu ook over een NEC-Class-2-toelating, waardoor bijzonder effectief meerdere stroomkringen kunnen worden opgebouwd.

NEC-Class-2-toelating voor de elektronische zekering MICO
Class 2 Circuits zijn energie begrensde stroomkringen: waarvan het vermogen maximaal 100VA per stroomkring bedraagt. Conform de UL-defenitie bestaat in zulke stroomkringen, opgrond van de begrensde energie geen gevaar van een elektrische schok of brand. Daarom hoeven de in een Class 2 circuit gebruikte componenten (volgens UL508A) geen UL toelating te hebben.

Tot nu toe werd voor elke stroomkring van deze aard een eigen NEC-Class-2 toegelaten netvoeding toegepast. Met als gevolg veel extra ruimte in de schakelkast, hogere kosten en meer tijd bij de planning en installatie.

Met de NEC Class 2 gecertificeerde MICO schakelkastcomponenten van Murrelektronik kunnen NEC-Class-2-circuits nu compacter, sneller en kostengunstiger gerealiseerd worden. Er is slechts één standaard netvoeding nodig (NEC-Class-2-toelating niet noodzakelijk), waarvan met MICO eenvoudig twee, vier of acht separate energiebegrensde stroomkringen gerealiseerd kunnen worden. Als meerdere MICO-modules met geïntegreerd brugsysteem met elkaar verbonden worden, kunnen de kanalen tot een somstroom van 40A. verhoogd worden. De achter de MICO liggende schakelkastcomponenten hebben geen UL-toelating nodig.

Bijkomende voordelen bij het gebruik van MICO is de bewezen functionaliteit zoals het afschakelen per kanaal in geval van een overbelasting, de optische voorwaarschuwing, de geheugen functie bij een fout en het gecascadeerd inschakelen van de circuits, waardoor het mogelijk is een kleinere netvoeding toe te passen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers