www.technologieenindustrie.com
Bobcat News

Bobcat introduceert vier nieuwe maaiers voor professioneel gebruik

Bobcat heeft de eerste vier modellen gelanceerd van de nieuwe maaierlijn voor de Europese markt. Het gaat om zitmaaiers, stand-on maaiers en achterloopmaaiers.

Bobcat introduceert vier nieuwe maaiers voor professioneel gebruik

De modellen die in Europa worden geïntroduceerd zijn de ZT3000 en ZT3500 professionele zero-turn zitmaaiers, de ZS4000 stand-on maaiers en de WB700-achterloopmodellen. De nieuwe maaiers zijn een aanvulling op het bestaande assortiment van Ryan Turf Equipment voor gazononderhoud, compacte tractoren, minirupsladers en de kleine knikladers die al onderdeel uitmaakten van het GME-assortiment van Bobcat.

“We zijn erg blij dat we ons GME-assortiment nu kunnen uitbreiden met de eerste vier maaiermodellen”, zei Daniele Paciotti, directeur GME-productlijn voor Bobcat. “Ze combineren de typische eigenschappen van Bobcat-producten zoals een hoge productiviteit en een lange levensduur en ze leveren een perfect maairesultaat. Onze zero-turn maaiers bieden een uitstekende stabiliteit, ongeacht de snelheid of de bewegingen. Met een brede wielbasis en een laag zwaartepunt zijn deze machines een betrouwbare partner voor bestuurders in alle omstandigheden. De Bobcat-maaiers zijn daarnaast uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen.”

Efficiency en precisie
Bobcat-maaiers zijn ontworpen om een gebruikersvriendelijke ervaring te bieden en combineren een intuïtieve bediening met uitstekende maaiprestaties. Er zijn verschillende configuraties verkrijgbaar met verschillende maaidekken en versnipper- en opvangsystemen. Er is speciale aandacht besteed aan de duurzame constructie en eenvoudig onderhoud, zodat de machines altijd inzetbaar zijn.

Daniele Paciotti: “Dankzij de eenvoudige en intuïtieve bediening krijgen gebruikers een Bobcat-maaier in een mum van tijd onder de knie. Bestuurders kunnen nauwkeurig maaien en moeiteloos om obstakels als bomen en palen manoeuvreren. Het duurzame en robuuste ontwerp beperkt slijtage van onderdelen en het onderhoud is eenvoudig uit te voeren. Hierdoor gaat de machine langer mee en worden de totale eigendomskosten verlaagd.”

De vier nieuwe Bobcat-maaiermodellen:

De ZT3000 zitmaaier

Aangedreven door motoren van 20-24 PK uit de Kawasaki FT-serie en met Hydro-Gear hydrostatische transaxles biedt de ZT3000 zero-turn maaier betrouwbaarheid en een maximale maaisnelheid van 12,8 km/u om het gras snel te kunnen maaien. De maaier kan worden uitgerust met een 122 cm (48 inch), 132 cm (52 inch) of 155 cm (61 inch) TufDeck Pro-maaisysteem met robuuste onderdelen voor een maximale levensduur en uitstekende maairesultaten. De machine is tevens verkrijgbaar met een versnipperset.


Bobcat introduceert vier nieuwe maaiers voor professioneel gebruik

De ZT3500 zitmaaier
De ZT3500 zero-turn maaier biedt optimaal maaicomfort en eenvoudig onderhoud. Het is een perfecte machine voor iedereen die op lastig terrein moet maaien. De machine is uitgerust met een Kawasaki-motor van 24 PK uit de FT-serie en Hydro-Gear transaxles, die een snelheid bereiken van 16 km/u. Gecombineerd met de comfortabele, mechanisch geveerde stoel met gewichtsafstelling, standaard ROPS-constructie, twee brandstoftanks en een duurzaam TufDeck Pro-maaisysteem, is de machine geweldig gereedschap voor professionals in het terreinonderhoud. De machine kan worden uitgerust met een versnipper- en opvangset.


Bobcat introduceert vier nieuwe maaiers voor professioneel gebruik

De ZS4000 stand-on maaier
Met een goed zicht rondom, de mogelijkheid om goed in krappe ruimtes te werken en snel rondom bomen en bloemperken te manoeuvreren is de nieuwe ZS4000 stand-on zero-turn maaier geschikt voor terrein met gevarieerde begroeiing, waar de bestuurder vaak op en af moet stappen. Dankzij het compacte formaat van de maaier is hij gemakkelijk op een aanhanger te transporteren.

Verkrijgbaar met een Kawasaki-motor van 20 of 24 PK uit de FT-serie en met hydrostatische transaxles, biedt de ZS4000 het vereiste koppel voor alle omstandigheden, een soepele bediening en een maximale snelheid van 16,8 km/uur. De ZS4000 kan worden uitgerust met 122 cm (48 inch), 132 cm (52 inch) of 155 cm (61 inch) zware AirFX-dekken, die voorzien zijn van Air-Gap-luchtkleppen voor een betere luchtstroom en vaste stalen assen voor een lange levensduur. De ZS4000 maait het taaiste, hoogste gras dankzij een innovatieve technologie die het gras naar het snijblad duwt voor een strak resultaat. Deze maaier kan ook met een versnipperset worden uitgerust.


Bobcat introduceert vier nieuwe maaiers voor professioneel gebruik

De WB700 achterloopmaaier
De WB700-achterloopmaaier voor professioneel gebruik is uitgerust met een krachtige hydraulische aandrijving waardoor de bestuurder minder snel moe wordt en er sprake is van minder grondverstoring. De WB700 maait nauwkeuriger rondom obstakels in gebieden met veel afwisselende vegetatie en langs muren en hekwerken. De WB700-achterloopmaaier is compact uitgevoerd en neemt dus weinig ruimte in beslag op een aanhangwagen.


Bobcat introduceert vier nieuwe maaiers voor professioneel gebruik

De WB700 wordt aangedreven door een Kawasaki-motor van 15.0 of 18.5 PK uit de FS-serie. Die levert betrouwbare prestaties voor lange dagen en zware werkzaamheden. De innovatieve hydrostatische transaxles maken het werk soepel en eenvoudig dankzij koppelwaarden voor zwaar werk en comfortabele rijsnelheden tot 10,5 km/u. De WB700 kan worden uitgerust met een 122 cm (48 inch) of 132 cm (52 inch) TufDeck-maaisysteem met robuuste, stalen bladen voor lastige maaiklussen in gebieden met weinig manoeuvreerruimte. Ook deze machine kan worden uitgerust met een versnipperset.

www.bobcat.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers