www.technologieenindustrie.com
RULAND RM News

Ruland biedt bundelkoppelingsoplossingen voor robotica-toepassingen

Ruland biedt koppelingen met vier en zes stralen voor encoders en lichte krachtoverbrenging, waardoor robotontwerpers voor de meeste systemen standaardstraalkoppelingen kunnen maken.

Ruland biedt bundelkoppelingsoplossingen voor robotica-toepassingen

Ruland vervaardigt beamkoppelingen uit één stuk aluminium of roestvrij staal, dit resulteert in een spelingvrij ontwerp en een onderhoudsvrije levensduur. Door middel van meerdere sets spiraalvormige sneden zijn Ruland beamkoppelingen in staat om verschillende soorten uitlijnfouten op te vangen, waaronder hoekfouten, parallelle fouten, axiale fouten, en complexe fouten die worden veroorzaakt door frequent starten en stoppen.

Het ontwerp met meerdere beams maakt ook een hogere koppel- en een grotere torsiestijfheid mogelijk dan gewone koppelingen met slechts één enkele beam. Ruland produceert beamkoppelingen van 7075 aluminum voor een lage inertie en van 303 roestvrij staal voor een hoger koppelvermogen.

De zesbeamkoppelingen van Ruland uit de F-Series hebben twee sets van drie beams, waardoor ze de nauwkeurigheid, herhaalbaarheid en betrouwbaarheid van robotsystemen waarborgen. Ze zijn groter in omvang dan de vergelijkbare koppelingen met vier beams, waardoor ze een hogere koppel- en meer torsiestijfheid kunnen bieden. De klemmenbeamkoppelingen van de F-series worden geleverd met Rulands eigen Nypatch anti-vibratie hardware om te voorkomen dat schroeven loskomen tijdens het gebruik.

De vierbeamkoppelingen uit de P- en MW-Series van Ruland hebben twee sets van twee beams, waardoor ze meer flexibiliteit en minder lagerbelasting bieden dan het type met zes beams. Ze hebben ook kortere lengtes, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen met beperkte ruimte, zoals encoders. De MW-Series koppelingen hebben nominale metrische afmetingen om beter aan te sluiten bij systemen met metrische componenten.

Ruland levert beamkoppelingen met een klem- of stelschroef naafbevestiging in inch-, metrische en inch-naar-metrische combinaties, variërend van ⅛ inch tot ¾ inch en van 3 mm tot 20 mm. Ze worden onder strenge controles met behulp van interne processen vervaardigd in Rulands fabriek in Marlborough, Massachusetts. Op aanvraag zijn ook niet-standaard ontwerpen zoals geanodiseerde uitvoeringen, niet-standaard boringen en speciale toleranties beschikbaar beschikbaar.

Beamkoppelingen maken deel uit van Rulands complete spelingvrije koppelingslijn, die ook stijve, balg-, schijf-, klauw-, oldham-, controlflex- en spleetkoppelingen bevat. Volledige productinformatie, 3D CAD-bestanden en aanvullende technische specificaties zijn te vinden op de website van Ruland www.ruland.com.

Waarom kiezen voor Rulands beamkoppelingen voor robotica?

  • Geen speling voor nauwkeurig beheerste bewegingen
  • Zesbeam- en vierbeamkoppelingen zijn verkrijgbaar in aluminium of roestvrij staal
  • Verhoogd koppel- en torsiestijfheid in vergelijking met koppelingen met één beam
  • In overeenstemming met RoHS3 REACH en conflictmineralen
  • Vervaardigd en op voorraad in Rulands fabriek in Marlborough, Massachusetts
  • Distributiepartner in Nederland: Spruit Aandrijftechniek B.V.


www.ruland.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers