www.technologieenindustrie.com
CNH Industrial

Nieuwe fabriek van CNH Industrial in Cesena, Italië officieel geopend

Dankzij forse investeringen zal de nieuwe faciliteit een hoofdrol spelen bij de productie van compacte grondverzetmachines, inclusief elektrische modellen. De inhuldiging volgt op de opening van extra faciliteiten in San Piero in Bagno (Italië), op maandag 26 juni.

Nieuwe fabriek van CNH Industrial in Cesena, Italië officieel geopend

Vandaag werd in het Italiaanse Cesena een nieuwe fabriek van CNH Industrial geopend. De fabriek legt zich toe op de productie van minigraafmachines tot 2 ton, inclusief elektrische modellen en minirupsladers. De openingsceremonie vond plaats in aanwezigheid van Vincenzo Colla, wethouder voor economische ontwikkeling van de regio Emilia-Romagna; Enzo Lattuca, burgemeester van Cesena en president van de provincie Forlì-Cesena; Stefano Pampalone, president van CNH Industrial Construction en Federico Bullo, Head of Construction Europe.

Bij de opening kondigde Stefano Pampalone een schenking aan ter waarde van 500.000 euro voor civiele bescherming. Daarmee onderstreept het bedrijf zijn commitment aan het Cesena-gebied en de door de recente overstromingen getroffen gemeenschappen.
 

Nieuwe fabriek van CNH Industrial in Cesena, Italië officieel geopend

Dankzij de overname van Sampierana Spa, die eind 2021 plaatsvond, en de daaropvolgende investeringen door CNH Industrial, is de Cesena-fabriek die deze week werd geopend in staat om de toename van de productievolumes in goede banen te leiden. Dit is mogelijk dankzij de bestaande site in San Piero in Bagno, die met 14.000 m2 de administratieve kantoren, het ontwerpcentrum en een R&D-centrum omvat. De R&D-faciliteit is gespecialiseerd in de elektrificatie en de productie van compacte machines. De hoogwaardige fabriek kent sinds gisteren ook een nieuwe kantine en werd ingehuldigd door het management van CNH Industrial, in aanwezigheid van de loco-burgemeester van Bagno di Romagna, Enrico Spighi.


Nieuwe fabriek van CNH Industrial in Cesena, Italië officieel geopend

De vestiging van CNH, die sterk geworteld is in de regio, heeft nu meer dan 400 werknemers in dienst in de faciliteiten in San Piero in Bagno en in Cesena, van wie 60% jonger is dan 35 jaar. De faciliteit versterkt tevens het ontwerp en de ontwikkeling van producten die altijd een referentiepunt in de sector zijn geweest. Deze machins worden internationaal zeer gewaardeerd en worden over de hele wereld geëxporteerd onder de merken CASE Construction Equipment, New Holland Construction en Eurocomach.

Vincenzo Colla merkte bij de opening op: “De inhuldiging van vandaag vertegenwoordigt een belangrijke investering voor onze regio en heeft een sterke symbolische waarde voor dit gebied, dat klaar is om opnieuw te starten en te concurreren op de wereldmarkt. De nieuwe fabriek, een Centre of Excellence voor compacte bouwmachines, getuigt van de kwaliteit van ons geschoolde personeel, in combinatie met de visie van een grote multinational met stevige wortels in de lokale omgeving, die altijd naar de toekomst kijkt.”


Nieuwe fabriek van CNH Industrial in Cesena, Italië officieel geopend

"Dankzij de vaardigheden, de nadruk op innovatie, de passie en de inzet van de mensen van Cesena en San Piero in Bagno, zetten we onze strategie van internationale ontwikkeling en versterking van het bouwsegment in sleutelmarkten voort", zei Pampalone. "De beslissing om onze activiteiten te versterken in deze voor de regio moeilijke tijd, markeert de toewijding van ons bedrijf om het herstel van zakelijke activiteiten in het gebied te ondersteunen en de door de overstromingen getroffen gemeenschappen te helpen.”


Nieuwe fabriek van CNH Industrial in Cesena, Italië officieel geopend

Federico Bullo verklaarde tijdens de openingsceremonie: "Toen CNH Industrial deze industriële faciliteit eind 2021 verwierf, wilde het concern het verder laten groeien door te investeren in technologie, onderzoek en ontwikkeling, en vooral in mensen. De recente inhuldiging van de kantine in San Piero en die in Cesena vandaag zijn een tastbaar bewijs van dit commitment."

 De ochtend werd afgesloten met een rondleiding door de nieuwe fabriek en een presentatie van de machines, waaronder de nieuwe, volledig elektrische minigraafmachine van 1,5 ton die de elektrificatiestrategie van CNH Industrial voor bouwmachines voortzet. Deze elektrische machine zal binnenkort worden vergezeld door een groter model van 2,5 ton. De twee modellen zullen de twee belangrijkste segmenten van de markt afdekken, met het oog op duurzaamheid en kleinere milieu-impact.


Nieuwe fabriek van CNH Industrial in Cesena, Italië officieel geopend

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers