www.technologieenindustrie.com
ABB News

ABB GAAT KOPER GEBRUIKEN MET EEN LAGE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK IN METALLURGISCHE ENGINEERING

Wereldwijde leveringsmogelijkheden U kunt gebruikmaken van de minnelijke koldioxidatie-ontvanger van ABB: u kunt de elektromagnetische omkering gebruiken.

ABB GAAT KOPER GEBRUIKEN MET EEN LAGE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK IN METALLURGISCHE ENGINEERING

ABB zal koperen wikkelingen met een laag koolstofgehalte kopen van wereldwijde leverancier Dahrén voor gebruik bij de fabricage van apparatuur voor elektromagnetisch roeren (EMS). De toezegging is gebaseerd op vergelijkbare toeleveringsketenkoppelingen voor ABB-roerders die worden gebruikt bij de metaalproductie.

De leverancier, die vooral actief is in Zweden, Duitsland en Polen, ontvangt ruw koper dat door het Zweedse mijnbouw- en smeltbedrijf Boliden wordt gewonnen met fossielvrije energie en maakt hier draad van. Koper is een noodzakelijk materiaal voor het vervaardigen van industriële elektrische apparatuur, maar de productie is energie-intensief. De koolstofvoetafdruk van het door Dahrén gebruikte Boliden-product bleek 65 procent lager te zijn dan het industriegemiddelde.

ABB blijft grotere hoeveelheden gerecycled koper en koolstofarm koper in zijn productiecycli brengen, terwijl het zich ertoe verbindt meer gerecycled magnetisch staal (e-steel) en gerecycled aluminium te gebruiken. Het doel is om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en tegelijkertijd de overgang naar een economie met lage uitstoot te stimuleren. ABB ontwerpt haar apparatuur steeds meer om recycleerbaar te zijn, in de wetenschap dat gerecycled koper, aluminium en staal energiebesparingen opleveren van 75 tot 95 procent in vergelijking met nieuwe productie.


ABB GAAT KOPER GEBRUIKEN MET EEN LAGE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK IN METALLURGISCHE ENGINEERING

Het Metallurgy Products-team van ABB heeft nu een voorraad koperdraad besteld bij Dahrén voor gebruik in luchtgekoelde EMS voor aluminiumtoepassingen, met de bedoeling om in de toekomst grotere volumes te bereiken. Het grootste model heeft 2.200 kilo koperdraad per stuk en het kleinste 500 kilo koperdraad per stuk.

Afzonderlijk heeft ABB een relatie met de Finse metaalproductiespecialist Luvata voor holle geleiderdraad gemaakt van gecertificeerd gerecycled koper van Boliden. De roerdermodellen die met deze kopergrondstof zijn gemaakt, bevatten tot 2.700 kilogram koper per stuk, waardoor tot 6.700 kilogram kooldioxide per roerder wordt bespaard, gebaseerd op geverifieerde industriestandaardberekeningen.

EMS-oplossingen leveren metallurgische verbeteringen waarvan bewezen is dat ze de productiviteit verhogen, de kwaliteit van het eindproduct verhogen en de bedrijfskosten verlagen voor boogovens, gietovens en aluminiumovens, evenals knuppelgieten.

www.abb.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers